İstanbul İl Genel Meclisi Üyeleri Muş’u Gezdi

Bitlis Belediyesi’nin düzenlendiği programa katılmak üzere Muş’a gelen İstanbul İl Genel Meclisi üyeleri, Muş’u gezdi.

İstanbul İl Genel Meclisi Üyeleri Muş’u Gezdi
Muş’a gelerek konvoy halinde şehir turu atan il genel meclisi üyeleri, Muş Belediyesi’nin misafiri olarak Kale Parkı’na gitti. Programa Vali Vedat Büyükersoy, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ile İstanbul İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, birçok vilayette bu bölgeyi merak edenlerin sayısının fazla olduğunu ve yanlış bilgilendirmelerden dolayı bölgeye gelinmediğini belirtti.

Üniversite yıllarında bölgeden gidenlere ‘kıro’ denildiğini belirten Dede, o zamanlarda doğudan gidenlere kaba insan gözüyle bakıldığını kaydetti.

Dış güçlerin müdahalesi yüzünden yıllarca ayrımcılık yapıldığını ifade eden Dede, “Bu ülke bizimdir, bu vatan bizimdir. Ben 10 yıl cumhurbaşkanlığı koruma müdürlüğü yaptım ve bana kimse, ‘Sen Kürtsün, görev yapamazsın’ demedi. Peki bu ayrımcılık neden?” dedi.

Bu bölgenin mutlaka gezilmesi gerektiğini dile getiren Dede, bu tür ziyaretlerin önemli olduğunun altını çizdi. AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmalara dikkat çeken Dede, “AK Partili belediye başkanı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, benim hükümetim çok güzel çalışmalar yaptı. Milletvekilliği yaptığım dönemlerde hastanelerde 7 tane doktor bulamazken, bugün 200’ün üzerinde doktorumuz var. Bir ambulans gönderdiğimiz zaman şehir turu attırırdık. Artık o dönemler geride kaldı. Artık zaman gelecek ve büyük şehirlere hasta sevki olmayacak. Batıdan buraya gelenler de ‘Mahrumiyet bölgesine geldik’ demeyecekler” şeklinde konuştu.

İstanbul İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Yıldız ise, bu bölgeye ilk defa geldiğini belirterek şöyle konuştu, “Buraya gelerek kardeşlik ortamını pekiştirmek istiyoruz. Bugün Bitlis’in misafiri olarak geldik. Eğer siz de davet ederseniz Muş’a da geliriz. Son zamanlarda ülkede oluşan kardeşlik sürecine de buraya gelerek katkı sunma şansına sahip olduk” dedi.

Muş’un, Türkiye’nin en güvenli ili olduğunu belirten Vali Vedat Büyükersoy da, “Böyle bir kentte ben de 15 gün önce göreve başladım. Huzur ortamını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde daha fazla hissediyoruz. Bu 4-5 aylık bir sürecin sonucu değil, ülkemizde 2002’den sonra yaşanan bir sürecin sonucudur. Hepimiz hatırlarız, Kemal Derviş’i IMF’den 10 milyar dolar borç almak için ülkeye davet etmiştik ama 3-5 hafta önce sadece Devlet Hava Meydanları İşletmesi 22 milyar euroya bir havaalanı yapım ve işletme hakkını ihaleye verdi. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gösteren bir ekonomik gösterge olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Bu ülkede demokrasi ne zaman gelişirse, sivil yönetimler ne zaman hakim olduysa o zaman bu ülkenin ekonomisi ve kaynakları gelişti ve refah seviyesi yükseldi” diyen Vali Büyükersoy şunları kaydetti:
“Bu ülkede sivil yönetimler, demokrasi yara aldığı zaman bankalar batırıldı, yolsuzluklar yapıldı ve milyarlarca dolar heba oldu gitti. Hepimiz bunları yaşadık. Onun için ülkemizde gelişen demokrasi süreci, gelişen ekonomi bugün yaşamakta olduğumuz huzurun aslında 4-5 aylık olmadığını, bahanelerin tükendiğini, 2002’den bu tarafa ülkemizin büyük mesafeler aldığını ve bu mesafelerin karşısında insanımızın yakalamış olduğu hayat standardı sebebiyle artık teröre ‘dur’ dediğini de göstermektedir. Benim vatandaşın, hepsi Allah’ın yarattığı kullardır. Hiçbirimiz Rabbimize dilekçe yazarak, ‘Kürt geleyim, Gürcü geleyim, Türk geleyim’ deme şansına sahip değiliz. Ne zaman ki bu konular ön plana çıktı, ülkemizde fakirlik, savaş ve gözyaşı hakim oldu. Allah’a şükür şimdi, gelişen demokratik çözüm, milli birlikte ve beraberlik, kardeşlik süreci sonucunda şehitlerimiz gelmiyor. Bundan hepimizin mutlu olması gerekir.”
Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyet daha sonra Bitlis’e doğru hareket etti.
Kaynak: İHA