Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Kocaeli'de

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Samimi olarak çevre konusunda bizi uyaran ve Gezi Parkı'na giden, Türkiye'nin her tarafında çevrecilik konusunda bizi uyaran, gençlere, yaşlılara, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Çevre konusunda ne diyorlarsa biz onlarla beraberiz" dedi.

İzmit Belediyesince bisiklet yolu açılışı ve öğrencilere bisiklet dağıtımı töreninde konuşan Bayraktar, 8,5 yıl önce SEKA Parkı'nın Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devrine, bazı insanların karşı çıktığını belirtti.

Buranın park olacağını ve halkın hizmetine sunulacağını söylediklerini, ancak kimsenin buna inanmadığını ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:

"İnanın Gezi Parkı, Taksim aynısı olacak. 2-3 ay sonra, 5 ay sonra oradaki yeşillenme artınca, araç trafiği yerin altına inince ve insanlarımızın daha büyük mekanlarda, daha yeşil alanlarda, daha iyi eğlendiği, oturduğu, dinlendiği zaman bunu görüp acaba ne diyecekler. Biz burada o zaman fırtına kopardık, Türkiye'yi ayağa kaldırdık acaba buradan birşey yapabilirmiyiz diyenler utanacak mı? Az kaldı, bitiyor burası. Araç trafiği yerin altına gidiyor. Yok AVM yapacaklar, yok başka türlü yapacaklar, peşkeş çekecekler. Bizim kitabımızda peşkeş çekme yok. Biz rant sağlarız ama kime? Halkımıza. Bugüne kadar halkımıza rant sağladık."

-"Biz vatan için varız"

Bayraktar, asil millete güvenilmesi gerektiğini vurguladı. "Millet ne diyorsa başımızın üstünde yeri var" diyen Bayraktar, şöyle konuştu:

"Samimi olarak çevre konusunda bizi uyaran ve Gezi Parkı'na giden, Türkiye'nin her tarafında çevrecilik konusunda bizi uyaran, gençlere, yaşlılara, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Çevre konusunda ne diyorlarsa biz onlarla beraberiz. Fakat bir takım, bu tip masum sloganların arkasında sığınarak Türkiye'ye zarar verme noktasına gelmek vatanımıza, milletimize bayrağımıza zarar verme noktasına gelmek yazıktır. Millet bunları görüyor. Bayrak bizim bayrağımız. Bayrağımızı daha yükseğe çıkartma çok çalışmakla olur. Yüce Atatürk bu millete çalışmayı emretti. Bu millete efendilik yoktur. Bu millete hizmetkarlık vardır. Kim himzet ederse o efendi olur. Bu zihniyetle bu azimle 10,5 yıldır çalışıyoruz. Bizim hedeflerimizden gocunmasınlar. Bizim vatan için varız"

Türkiye'nin kalkınması için çalışmaya devam edeceklerini, AK Parti hümüketlerinin çevre konusunda çok önemli çalışmaları hayata geçirdiğini kaydeden Bayraktar, "Çevrecilik konusunda katiyen bizimle yarışmasınlar. Ortalığı karıştırarak, bir takım siyasi menfaatler temin etmeye çalışanlar ellerini ovuşturmasınlar, avuçlarını açsınlar, avuçlarını yalasınlar. Bu millet onları tanıyor, görüyor" dedi.

Bayraktar, çevrecilik konusunda duyarlılığı artırarak, Türkiye'yi dünyaya örnek ülke yapacaklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra öğrencilere bisiklet hediye eden ve bisiklet yolunun açılış kurdelesini kesen Bayraktar, bir süre bisiklet kullandı.

Kaynak: AA