Behzat Ç.'den Çankaya'nın Yeni Sanat Merkezi'ne Ziyaret

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Behzat Ç" karakteriyle tanınan Erdal Beşikçioğlu ile belediyenin satın aldığı Maltepe AVM'yi gezdi.

Behzat Ç.'den Çankaya'nın Yeni Sanat Merkezi'ne Ziyaret
Çankaya Belediyesi'nin satın aldığı ve kültür- sanat merkezi olarak Ankaralılara hizmet vermesi planlanan Maltepe AVM içerisinde yer alan sinema ve tiyatro salonlarını inceleyen Beşikçioğlu, özellikle tiyatro alanında amatör tiyatro gruplarına olanak yaratacak ve prova yapılacak salonlara çok fazla gereksinim olduğunu, bu salonların Ankara'ya kazandırılmasının kuruyan sanat ortamında bir vaha işlevi göreceğini söyledi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Maltepe AVM'nin büyük bölümünün artık Çankaya Belediyesi'nin mülkü haline geldiği, buranın hem kültür sanat merkezi hem de doğal gıda ve el emeği ürünlerin vatandaşa ulaştırılacağı bir merkez olarak kullanılacağı bilgisini verdi. Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi'nin eski SSK İşhanı'nı satın alarak Emek Hizmet Binası olarak düzenlediğini ve Maltepe AVM'nin de Çankaya Belediyesi'nce satın alınmasıyla, Kızılay'ın sosyal ve kültürel açıdan canlanmasına çok önemli bir katkı sağlanacağını söyledi

Kaynak: İHA