Yavuzselim Olaylarında 4. Yargı Paketi Kapsamında 3 Tahliye

Bursa’nın Yavuz Selim Mahallesi'nde çıkan olaylarla ilgili haklarında dava açılan 34 kişinin duruşmasında tutuklu kimse kalmadı.

Yavuzselim Olaylarında 4. Yargı Paketi Kapsamında 3 Tahliye
Mahkeme 4. yargı paketi kapsamında 3 kişinin daha tahliyesine karar verildi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi ile yetkili Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlarından tutuklu olarak yargılanan M.K. ve M.T. tekrar hakim karşısına çıktı. Aynı dava kapsamında Kütahya'da tutuklu bulunan A.A. ile birlikte diğer tutuksuz sanıklar ise bugünkü duruşmaya katılmadı.

M.T. nefes darlığı çektiğini söyleyerek tahliyesini talep etti. Diğer sanık M.K. da suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Sanıkların avukatı Mustafa Yağcı, 4. yargı paketi kapsamında müvekkilleri hakkında isnat edilen suçlamaların suç olmaktan çıktığını ifade ederek, "Sanıklar hakkında istenen TCK 220 ve 314. maddede yazılı suçların kanuni dayanağı kalmamıştır. Bu hususlar göz önünde bulundurularak tutuklu sanıkların tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme, tutuklu sanıklar M.K., M.T. ve A.A.'nın tahliyesine karar verdi. Dava, ses ve görüntü kayıtlarının incelenmesi için Ankara'ya yazılan müzekkereye cevap beklenmesi için ertelendi.

Geçen yıl ekim ayında 4 gün süren olaylarda bir kişi hayatını kaybederken, çok sayıda ev ve iş yeri zarar görmüştü. Geçen ay ilk kez hakim karşısına çıkan ve 2 gün süren yargılama sonunda mahkeme 21 tutuklu sanığın tahliyesine karar vermişti.
Kaynak: İHA