Yetenekle Buluşan Çocukların Hayak Gücüyle Bayburt Yarın Daha Mutlu

Baksı Kültür Sanat Vakfı'nca, güzel sanatlara yeteneği olan çocukların eğitimlerine ve geleceklerine destekte bulunmak üzere bir sanat şenliği düzenlenecek.

Yetenekle Buluşan Çocukların Hayak Gücüyle Bayburt Yarın Daha Mutlu
Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği ile yetenekli 30 öğrencimiz; rengin coşkusunu, çizginin yolculuğunu, ahşabın esnekliğini hep birlikte şekillendirerek bir düşsel yolculuğa çıkıyor.

Bine yakın resim arasından seçtiğimiz ve aralarında “Dede Korkut Masalları”, “Bayburt Efsaneleri” ve “Sokak Oyunları”nı anlatan en güzel 150 resim, 8 Haziran 2013 Cumartesi günü yaşanacak olan Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nde ilk kez gün yüzüne çıkıyor.

Sergilenecek 150 resim arasında en başarılı bulunan 30 öğrencimiz, Baksı Müzesi’nde düzenlenen sanat ve tasarım atölyelerinde çalışmalarına başladı bile! Proje sonunda tüm başarılı öğrencilerimizi “Baksı Çocuk Sanat Atölyesi Başarı Sertifikası” ve çeşitli hediyeler bekliyor. Ve en başarılı bulunan 15 öğrencimiz ise 1 yıllık eğitim bursu ile ödüllendiriliyor.

“Bu şenlik ile birçok gizli yeteneği bulabileceğimize inanıyorum.”
Şenlik ile güzel sanatlar alanında yetenekli çocukları keşfetmeyi hedeflediklerini belirten Baksı Kültür ve Sanat Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan; proje ile ilgili şunları söyledi:
“Zanaatkarlık kavramı, tarihten bugüne, bu coğrafyada var olan bir olgudur. Bu becerinin, kültür mirası olarak gelecek nesillere aktarılması şart. Bu nedenle çocuklarımıza, zanaata, sanata ve tabii ki yöresel değerlerimize, başta kendimizin sahip çıktığını göstererek onlara aktarmalıyız. Vakfımızın ve Müzemizin kuruluş amacı da budur. Ayrıca kültür mirasımızı yalnızca gelecek nesle aktarılması yeterli bir çaba değildir. O mirası özümsemeli ve üzerine yeni değerler eklemeliyiz.

Bu noktada 7’den 70’e herkese düşen bir görev mevcut… Bayburt Öğrenci Sanat Şenliği’mizin çıkış noktası da budur. Bir çocuğun hayal gücü, yetenek ile buluşursa küçümsenemez bir değere ulaşır. Bunun bilincindeyiz. Ancak bunun açığa çıkabilmesi için de gerekli imkanı çocuklarımıza sunmalı ve onları doğru bir şekilde yönlendirmeliyiz. Bu şenlik ile birçok gizli yeteneği bulduğumuza inanıyorum. Bu da bizim için en büyük ilk adım oldu.”
Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nin final günü olan 8 Haziran 2013 Cumartesi gününü, adına yakışır bir herfene etkinliği ile taçlandırmak istiyoruz.

Şenliğimizin en önemli aktörleri olan öğrencilerimizin çalışmaları ile başlayacak olan final günümüzde; çocuk oyunları performanslarından folklöre, müzikten tiyatroya, hediyeli kete dağıtımından yumurta tokuşturmaya, sokak oyunlarından en yükseğe çıkartmaya çalışacağımız uçurtmaya ve en sonda gökyüzüne bırakacağımız dilek fenerlerine kadar, gerçek bir herfene yaşamak/yaşatmak istiyoruz.
Kaynak: İHA