Torbalı'da, Yıkılan Gazi İlköğretim Okulu'nun Arsası Tartışma Konusu

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Torbalı ilçesindeki Gazi İlköğretim Okulu'nun arsasının geleceği, ilçede tartışmaları da beraberinde getirdi.

Torbalı'da, Yıkılan Gazi İlköğretim Okulu'nun Arsası Tartışma Konusu
Belediyenin okul için yeni bir arsa verip, mevcut alanı kent meydanı yapmak istemesine bölge esnafı ve halk büyük destek verirken; AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya’nın, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsat aldık, alana tekrar okul yapılacak” açıklaması bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı.

Daha once bölge esnafı ve CHP'li Belediye Meclis üyesi Ufuk Yörük açıklama yapıp, konuyu yargıya taşıyacağını belirtmişti. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezai Tamer ile Torbalı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kuran da dün yaptıkları açıklama ile, bu alanın Kent Meydanı olması gerektiğini belirttiler. Yıkılan okulun bulunduğu Torbalı Mahallesi'nin Muhtarı Kuran ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tamer, buraya okul yapılmasının çocuklara haksızlık olacağını, daha uygun bir yerin bulunabileceğini, meydan olmasının ise Torbalı'nın yararına olduğunu dile getirdi.

Bölgenin okul binası için uygun bir alan olmadığını, meydan yapılmasının hem esnaf, hem de bölge halkı açısından daha faydalı olacağını kaydeden Oda Başkanı Tamer, “Okul için belediyenin önerdiği arsa var. Hem daha geniş, hem öğrencilerin oyun oynayabilecekleri, gürültüden uzak eğitim alabilecekleri bir yer. Meydan yapılması esnaflar için büyük bir kazanım olur. Esnafın daha fazla iş yapmasını sağlar. Sadece muhalefet olmak için zıtlaşmaya gerek yok. Halkın ve esnafın menfaati düşünülmeli" diye konuştu.

Muhtar Hüseyin Kuran ise, yıkılan yere daha büyük bir okul inşa etmenin imkansız olduğunu kaydederek, “Buradaki esnaf meydan yapılması istiyor. Velilerin de büyük çoğunluğu bu fikirde birleştiler. Ancak neden siyasi çekişmelere sahne oluyor anlamıyorum. Eskisinden daha büyük bir okul istiyoruz. Ancak yıkılan yere büyük bir okul yapılması imkansız. Torbalı Belediyesi’nin 250 metre uzaklıkta bağışladığı daha büyük bir arsa var. Ancak Bakanlık yıkılan yere okul yapılmasını istiyor. Ne olacağını zaman gösterecek” dedi.

Kaynak: İHA