Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu

Muğla - Muğla'da "Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu" toplantısının ilki gerçekleştirildi.

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un öncülüğünde hazırlanan "Kent Ekonomileri Forumu" adlı proje kapsamında Muğla'da, "Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu" gerçekleştirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yapılan foruma AK Parti Milletvekili Ali Boğa, İl Başkanı Nihat Öztürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin katılımcı demokrasinin işletilmesi için yeni bir ekonomik projeyi daha hayata geçirdiğini söyledi.

Programın, illerin ekonomik gücünü belirleyerek, Cumhuriyet'in 100. yılına kentlerin geleceği noktalar hakkında vizyon çizip hedef belirlediğini anlatan Boğa, "Bu çalışmalar, illerimizin sorunları tespit edilerek alt yapı sorunlarının çözüldüğü, milli gelirin 2023'te ortaya koymuş olduğumuz fert başına 25 bin dolar seviyesine yükseltilmesi noktasındaki çalışmalara katkı sağlamak için yapılıyor. Biz 2023'te 500 milyar dolar ihracat 25 bin dolar da fert başına milli gelir hedeflemiş durumdayız. Bu çalışma illerimize, her birinin özelliğine, coğrafi farklılığına ve ekonomik potansiyeline göre katkı sağlayacak" dedi.

Muğla'da yapılan çalışmanın siyasetten uzak olduğunu vurgulayan Boğa, yürütülen çalışmanın Muğla'nın topyekun refah seviyesini yükseltmeye yönelik bir çalışma olduğunu dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk ise Türkiye genelinde yürütülen Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu'nun her kentin kendine öz yeteneklerini keşfederek, kalkınma stratejisine hizmet edecek şekilde ortaya çıktığını ifade etti.

Yürütülen çalışma ile ortaya yeni fikirler sunarak düşünce üreten insanların biraraya geldiğine işaret eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Muğla'da düşünce üreten insanların bir araya gelerek kentimiz adına söylecek her ne varsa burada söylemesini arzu ediyoruz. Ortak akla ve ortak aklın Muğlamızın ve ülkemizin kalkınması için önemli olduğuna inanıyoruz. Kendi öz kaynaklarımızın farkına vararak sürdürülebilir bir kalkınma stratejisi ortaya koymak istiyoruz. Çalışma ile elde edilecek çıktılar, Muğla'ya önemli bir ivme kazandıracaktır."
Kaynak: AA