Koyun Otlatırken Yıldırım Çarptı

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde koyun otlatmaya giden 72 yaşındaki evli bir çocuk babası Salih Başoğlu yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Koyun Otlatırken Yıldırım Çarptı
Olay yerine gelen kızı babasının cansız bedenini görünce gözyaşlarını tutamadı.
Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar köyü Fidanlık mevkiinde meydana gelen olayda 72 yaşındaki Salih Başoğlu kendisine ait 6 küçükbaş hayvanını otlatmak için köyün Fidanlık mevkine geldi, Burada sağanak yağmur yağışına yakalanan Başoğlu koyunları ile birlikte bir ağacın altına sığındı. Bu sırada yıldırım isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Başoğlu’nun koyunlarını başıboş olarak gezdiğini gören diğer çiftliğin kahyası durumdan şüphelenmesi üzerine koyunların yanına giden kahya burada Salih Başoğlu’nun yerde yatar vaziyette olduğunu görerek hemen köy muhtarına ve jandarmaya haber verdi. Bu sırada acı haberi alan kızı ise olay yerine gelerek babasının cansız yerde yattığını görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Jandarma ekipleri ve Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemenin ardından Başoğlu'nun cesedi otopsi Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili olarak soruşturma ise sürüyor.
Kaynak: İHA