Çorum Ticaret Borsası’ndan Uslu’ya Ziyaret

Çorum Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ziyaret etti.

Çorum Ticaret Borsası’ndan Uslu’ya Ziyaret
Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Meclis Başkanı Mustafa Poyraz ve yönetim kurulu üyeleri ziyarette, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, birlik ve beraberliğe zarar verecek her türlü olayın karşısında olduklarını açıkladılar.

Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, bu tür olayları daha önce gördüklerini ve acılar yaşadıklarını belirterek, ülkenin ve Çorum’un bu tür eylemlerden uzak olması için temenni de bulundu. Geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmamasını isteyen Bektaş, “Birliğimize, dirliğimize göz dikenlerin Allah fırsat vermesin. Çorum olayları olmasaydı bugün nüfusumuz 500 binin üzerinde, kentimizde İç Anadolu’nun en büyük sanayi şehri olurdu. Yaşadığımız bu acılar yüzünden ilimizi en az 50 yıl geriye gitti.” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, sivil toplum kuruluşları ve iş aleminin kirli senaryolara karşı çıkmasından dolayı teşekkür etti. Herkesin gösteri yapmasının, yürümesinin demokratik hakkı olduğunu belirten Uslu, ancak bunlar yapılırken kimsenin rencide olmaması, dışlanmadan, horlanmadan, zarar görmemesi herkesin olabildiğince özenli davranmak zorunda olduğunu belirtti.

Bugün yürüyen birçok gencin 1980 öncesi yaşanan olayları bilmediğinin altını çizen uslu, “Maalesef bizde çok kötü izler bırakan, ciğerimizde yaralar açan olaylarla karşılaştık ve sonrasında ise dükkan komşumuzla yüz yüze baktık. Halbuki beraber yemek yeyip, çay içtiğimiz komşularımızla araya birileri girdi. Hiç umulmadık, beklenmedik olaylar yaşandı. Yaşatanlar kimler olduğu hiç belli olmadı. Bir şey oldu ki, öğleden önce ölen Alevi kardeşimizle öğleden sonra ölen Sünni kardeşimizi vuran kurşunlar aynı silahtan çıkmış.Otopsi raporlarında çıkan sonucu o dönem görev yapan savcı açıkladı.

Bunlar henüz açığa çıkmadı. Halen açığa çıkmadığı için de bugün benzer olaylar, yaşanmış bayat senaryolar tekrar sahneye konuluyor. Biz bu filmi seyrettik. Filmin sonunda kan, gözyaşından, acıdan başka bir şey yok. Onun için Ticaret Borsamızın, Ticaret Sanayi Odamızın, ilçe Ticaret Sanayi Odalarımızın ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızla, iş alemi olarak kötü senaryoya karşı çıkıyor olmanız bir bildiri ile tavrınızı ortaya koymanız insanların aklına,vicdanına, sağduyusuna hitap etmeniz, sorumlu davranışa davet etmeniz, son derece önemli. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorumlu ve soğukkanlı bir biçimde demokratik terbiye ve olgunluğa uygun davranılacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA