Başkan Ürgüp’ten “türkçe Olimpiyatları” Mesajı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 11. Türkçe Olimpiyatları'nın 3. Kez Sivas’ta 7 Haziran’da Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesinde düzenlenmesine ilişkin bir mesajı yayınladı.

Başkan Ürgüp’ten “türkçe Olimpiyatları” Mesajı
Başkan Ürgüp mesajında “Sevginin, hoşgörünün, barışın ve dostluğun neşv-ü nema bulduğu bir medeniyetin çocukları olarak insanlığa katacağımız en önemli değerlerin başında bence ahlaklı ve faziletli nesiller yetiştirmek geliyor. Son ve en mükemmel din olan İslam'ın insanlığa müjdelendiği ilk anda ilk ilahi emrin ‘Oku!’ olmasındaki hikmeti iyi anlamak ve kavramak gerekiyor. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözüyle Hz. Ali'nin işaret ettiği düsturun beslendiği menbaı, ' ilim, müminin yitik malıdır, her neredeyse bulup almalıdır' sözünün sahibi hakikatin sönmez yıldızı Peygamber Efendimiz (sav)'dir. İşte Peygamber Efendimiz(SAV), güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' derken insandan Yüce Allah'ın en büyük beklentisinin güzel ahlak ve fazilet olduğunu da apaçık ilan ediyor. Dolayısıyla İslam adına yapılan her işte öncelikle dikkat edilmesi gereken husus güzel ahlak namına ne olup olmadığıdır” diye konuştu.

Başkan Ürgüp mesajının devamında şunları kaydetti:
“Türkçe Olimpiyatlarının böyle derin manalar taşıyan bir organizasyonun Sivas'ta da yapılıyor olması bizleri hem memnun etmekte hem de onurlandırmaktadır. Sivas bizim medeniyetimizin köklerini ruhuna kabzetmiş müstesna bir şehirdir. Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin hala dimdik ayakta olması gibi bu medeniyetin ruhu da Sivas'ımızda yaşamaya devam etmektedir. Sivas, Türkçenin en güzel örneği sayılan türkülerimizin de neredeyse başkentidir. Bağrında yetişen ozanları yüzyıllarca barıştan, güzelliklerden ve güzel ahlaktan demlenerek, mızrabı ateşte kavrulmuş olsa bile sazının teline bir gül gibi dokundurmuşlar ve insanlığa sevgi nameleri hediye etmişlerdir. Nur içinde yatsın, bu geleneğin en son ve mükemmel temsilcisi Aşık Veysel’in ünü de bütün dünyayı kuşatmıştır. Çünkü insanlık sevgiye, muhabbete, hoşgörü ve dostluğa aç bırakılmıştır”.
Kaynak: İHA