TheCityFix'te Türkiye şehirciliği tartışılacak

TheCityFix’te kent içi ulaşım sorunları, bisikletli yaşam ve hava kirliliği gibi birçok konular hakkında mühendis, mimar, şehir plancıları, girişimciler, araştırmacılar dâhil söyleyecek sözü olan herkes bilgi ve görüş paylaşabilecek.

TheCityFix'te Türkiye şehirciliği tartışılacak
Kentlerin yaşam kalitesini iyileştirmek amacıyla yapılan tartışmalara farklı bir boyut kazandırmak üzere pek çok ülkede faaliyet gösteren, tartışma blogu TheCityFix'in Türkiye ayağı çalışmalarına başladı.

Kentlerde sürdürülebilir ulaşım ve yaşam kalitesi yüksek kentler için yenilikçi çözümler bulmayı hedefleyen EMBARQ ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (World Resource Institute) tarafından kurulan blog, Türkiye'de bu alanda aktif bir tartışma ortamı yaratmayı hedefliyor.

Her konunun uzmanından görüşlere yer verilecek

TheCityFix'te kent içi ulaşım sorunları, bisikletli yaşam ve hava kirliliği gibi birçok konuda çalışmalarıyla tanınan mühendis, mimar, şehir plancıları, girişimciler ve araştırmacıların bilgi ve görüşlerine yer verilecek.

Sürdürülebilir ulaşım ve çevre konularında bir referans

TheCityFix Türkiye sürdürülebilir ulaşım, çevre, hava kirliliği yol güvenliği gibi konularda farklı disiplinden akademisyen, öğrenci veya profesyoneller ile söyleyecek sözü olan herkese açık olacak. Blog aynı zamanda bu alanda yayınlanmış yerel ve uluslararası araştırma sonuçlarının, haberlerin, makalelerin düzenli olarak paylaşıldığı ve sürdürülebilir ulaşım ve çevre konularında referans niteliğinde bir ağ olmayı amaçlıyor.

TheCityFix Brezilya top model Gisele Bündchen'in blogunu geride bıraktı

TheCityFix Türkiye dışında Brezilya, Hindistan, Amerika gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde de aktif olarak kullanılıyor. Aylık 23.000 ziyaretçi sayısıyla TheCityFix Brezilya, ülke çapındaki 18.000 blog arasında yapılan ve 25 kategorinin yer aldığı bir değerlendirmede “sürdürülebilirlik” kategorisinde en çok ziyaret edilen blog ödülünü aldı. Genel sıralamada ise aldığı puanlarla, Brezilya'lı dünyaca ünlü top model Gisele Bündchen'in blogunu geride bıraktı.