Bozüyük Eğitim Festivali Sona Erdi

Bilecik'in Bozüyük Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bozüyük Eğitim Festivali’nde hünerlerini sergileyen öğrencilerin tatlı yorgunluklarının ardından geriye sevgi, kardeşlik ve kaynaşma duygularıyla yapılan bilgi paylaşımları kaldı.

Bozüyük Eğitim Festivali Sona Erdi
Cuma günü coşkulu bir kalabalığın eşlik ettiği kortej yürüyüşü ile başlayan ve 3 gün boyunca yoğun bir ilgi karşılanan festival, yine coşkulu bir katılımla gerçekleştirilen sevilen sanatçı Cihan Yıldız konseri ile sona erdi. İlçede faaliyet gösteren tüm okulların hazırladığı etkinliklerle katıldığı ve izleyenlere büyük bir görsel şölenin yaşatıldığı Festivalin açılış konuşmasında davetlilere seslenen Belediye Başkan Vekili Bakıcı, yaptığı konuşmasında; “Bir şeyler üretebilmek ve yaşama dair değerler ortaya koyabilmek için, herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Eğitim sadece ders kitaplarındaki bilgilerin öğrencilere aktarılması, öğretilmesi değildir. Çocuklarımızın kişilik kazanmaları ve ileriki hayatlarında kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, kendi fikirlerini üretebilmeleri ve karar verebilmeleri için sosyo-kültürel faaliyetler içinde bulunmaları gerekir. İşte bu yıl büyük bir özenle hazırladığımız Bozüyük Eğitim Festivali, öğrencilerimizin 1 yıl boyunca süren gayretli çalışmalarının ardından yorgunluklarını ve streslerini atmaları için güzel bir eğlence ortamı ve hazırladıkları projeleri sergilemek için de büyük bir fırsat olacaktır. İnanıyorum ki, çocuklarımızın katıldığı bu tür festivaller kendilerine olan güvenlerini arttıracak, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacaktır” dedi.

Üç gün boyunca devam eden, saat 17:00 ile 23:00 arasında çeşitli görsel etkinliklerin düzenlendiği festivalde öğrenciler tüm hünerlerini sergileme fırsatı buldular. Öğrenciler ayrıca sahne gösterilerinin yanı sıra okullarına ayrılan standlarda da yaptıkları etkinlikleri hem aileleriyle hem de diğer okullarda eğitim gören arkadaşlarıyla paylaştılar. Sevgi ve saygı çerçevesinde oluşturulan kaynaşma ortamında bilgi paylaşımında bulundular. Festival boyunca tüm gün açık olan okulların standları ziyaret edilirken akşam saatlerinde de yine okullar tarafından hazırlanmış olan müzikli dans gösterileri sahnelendi.

Festivalin ikinci gününde 98 öğrenci başvurduğu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen “Mikrofon Sende” Ses Yarışması yapılarak finalde yarışma hakkı elde eden 10 öğrenci sahne alarak şarkılarını hem jüri, hem de festival ziyaretçileri için seslendirdi. Adeta müzik şölenine dönen gecede yarışmacıların hepsi büyük alkış aldı. Yarışmanın sonunda 1.’liği Mustafa şeker Anadolu Lisesi öğrencisi Safiye Gamze Özçelik seslendirdiği “Zülüf” adlı türkü ile alırken yine Mustafa Şeker Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Nur Akcan seslendirdiği “Kömür Gözlerin” adlı türkü ile 2.’liği ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Rümeysa Cengiz seslendirdiği “Selanik Türküsü” ile 3.’lüğü elde etti. Dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Festivalin sonunda konser vermesi planlanan Mehmet Erdem’in rahatsızlanması nedeniyle yerine sahne alan Cihan Yıldız, muhteşem konseriyle izleyenlere müzik ziyafeti çekti. Büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşen konserde sevilen sanatçı Cihan Yıldız seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla tüm izleyenlerini coşturdu.
Kaynak: İHA