57 Yaşında Okul Birincisi Oldu

Aydın - Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencisi 57 yaşındaki Abdullah Afşin, 95 puan not ortalamasıyla okul birincisi oldu.

Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Okan Atay, düzenlediği basın toplantısında Afşin'in okulu birincilikle tamamladığını duyurdu. Atay, gençlerin Abdullah Afşin'in örnek almalarını istedi.

Çineliler'in Abdullah Afşin'in iyi tanıdığını söyleyen Atay, "Abdullah abimiz değerli bir insandır. Kendisini burada daha yakından tanıma fırsatı buldum. Öğrenci olmakla kalmadı; duruşu, tavrı, gayreti, çalışkanlığıyla fark yarattı. Burada birçok genç var. Gençlerle birlikte derslere devamlılığı, katılımı ve beyefendiliğiyle öğrencilere abilik yaptı. Okul biriciksi oldu. Not ortalaması olarak ÇMYO tarihinde en yüksek not ortalamasını tutturdu. Hiç kimse de Abdullah beyi torpil geçmedi. 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı ÇMYO'nun birincisi oldu" dedi.

Gençlerin ve hatta Aydın'daki birçok insanın bu durumdan çıkarması gereken dersler olduğunu belirten Atay, "Aydın'da kahveler dolduran binlerce insan, iki yıllık üniversiteyi küçümseyen insanlara Abdullah Afşin'i örnek gösteriyorum. Okumanın, bilgi edinmenin yaşı yoktur. İnsanlar kendilerini geliştirecek faaliyetlerin hepsini yapmalıdır" diye konuştu.

Atay, Afşin'in Tarım ve Gıda eğitimi veren bölümden mezunu olduğunu kaydetti.

Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulunu birincilikle bitirdiği için mutlu olduğunu belirten Abdullah Afşin de "Hayatımda en büyük eksikliğin üniversite diploması olmayışıydı. Okumaya hevesli olan bir insan olarak, elime geçen fırsatı değerlendirdim. Gelirken 'başaracağım' diye geldim. Başarmak içinde inanmanın ve çalışmanın şart olduğunu gördüm. Okula başlarken sınıf birinciliği olarak düşünmüştüm. Ama çalıştıkça, inandıkça, sınıf birinciliği değil okul birincisi oldum. Okulun tarihinde en çok not ortalamasını tutturdum" dedi.

Başarmanın çok güzel bir şey olduğunun altını çizen Afşin, "Ben kendimce ikinci bir rekora da imza attım. Tüm dersleri katıldım. Gelmediğim ders yok. Ders derste öğreniliyor. Eğer derse gelmediğinizde ne kadar yüksek not alsanız da bilgi dağarcığımız da bir azalma olur. Hayatta okumaktan güzel bir şey yok. Okumayan insan hiçbir yerde bilgi sahibi olmaz ve bilgi veremez. Okumadıktan sonra insanın başarması mümkün değil. Hayatım da en çok imrendiğin insanlar, akademik kariyer yapmış insanlardı. Onlarla birlikte iki yıl birlikte olmak benim için de güzel oldu" diye konuştu.

Çine halkının okula çok mesafeli olduğunu belirten Afşin, şöyle devam ett:

"Buradan yararlanan çiftçilerimizi gördüm. Buradan yararlanan insan sayısı çoğaldıkça Çine'nin ekonomik çehresi de değişecek. Maalesef zeytincilik, arıcılık ve et bölümlerinde çok az sayıda öğrenci bulunuyor. Üniversitede Çineli öğrenci sayısınında az olması üzücüdür. Gençler, Çine'den başka bir yüksekokula gideceklerine Çine Meslek Yüksek Okuluna tercih etsinler."

Kaynak: AA