Bdp'nin "hükümet Adım At" Mitingi ve Yürüyüşü

ADANA - BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, " Başbakan Erdoğan bu sürecin işlemesini istiyorsa, demokrasinin gereğini yapmalıdır. Eşitlikleri ve özgürlükleri sağlamalıdır" dedi.

Ayna, partisinin Adana il örgütü tarafından Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı'nda düzenlenen mitingde, kendilerinin sürece verdikleri ismin, "Demokratik siyasetin önünün açılması" olduğunu söyledi.

"Ne zamandan beri karakollar demokratik siyasetin önünü açtı?" diyen Ayna, şöyle konuştu:

"Başbakan Erdoğan'ın, AKP hükümetinin bizim önümüze koyduğu demokrasi bu mudur? O çok karşı durdukları Kemalizm'den farkı nedir? Kürtler demokratik yöntemlerle haklarını talep ettiler, öldürüldüler, katledildiler. Bunun üzerine Kürtler silah aldı, bu nedenle Kürtler silaha başvurdu. Bugün silahlar mı sussun? O mudur talep? Kürtler silah kullanmasın mı? Bu mudur talep? Kürtler silah kullanmak istemiyorlarki. Kürtleri silah kullanmaya zorlayan Kemalizm'di. Çünkü Kürtler demokratik yöntemlerle taleplerini dile getiremediler. Kürtler, liderlerinin posterleriyle dolaşamadılar, kendi dilleriyle siyaset yapamadılar."

Diyarbakır'daki yürüyüşe, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri ve Kürtlerin meşru gördüğü PKK'nın bayrakları taşındığı için müdahale edildiğini savunan Ayna, Lice'deki olaylara karşın demokratikleşme sürecine güvenmek ve inanmak istediklerini de dile getirdi.

BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak'ın da konuştuğu mitinge katılanlar, daha sonra Emine Ayna ile Kıbrıs Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Obalar Caddesi'nden Kıbrıs Caddesi sonuna doğru ilerlemek isteyen gruptakilerden bir bölümü, güvenlik önlemi amacıyla bekleyen polis ekiplerinin araçlarına taş atmaya başladı.

Uyarılara rağmen taş atmayı sürdüren gruba, polis tazyikli suyla müdahale etti.

Obalar Caddesi'nde lastik yakarak yolu trafiğe kapatan kalabalık, müdahalenin ardından dağıldı.

Kaynak: AA