Kocaeli'de Fırın ve Bakkal Denetimi

Kocaeli - - Kocaeli Büyekşehir Belediyesi tarafından 211 ekmek fırını, 369 bakkal, market, süpermarket ve büfe denetimi yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerinin, bu yılın ilk dört ayında 211 ekmek fırını, 369 bakkal, market, süpermarket ve büfeyi denetlediği bildirildi.

Denetimlerde ekmek taşıma, depolama ve satışını kapsayan yeni düzenlemeler hakkında iş yeri sahiplerine bilgi verildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Denetimlerde ambalajsız olarak piyasaya arz edilecek ürünlerle temas eden madde ve malzemelerin bulaşma riskini engelleyecek şekilde üretilip, kullanıma hazır hale getirilmesi gerektiği anlatıldı. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmek ve ekmek çeşitleri satış yerlerine bulaşma riskini engelleyecek şekilde ekmek kasalarında ve bu iş için özel olarak dizayn edilmiş ekmek taşıma araçları içerisinde taşınması gerektiği aktarıldı. Bu ürünlerin taşınması ve satışı sırasında çalışan araçların dezenfeksiyonunun kolayca yapılabilen olmasına ve tüm personelin kişisel temizliğine azami dikkat etmesinin zorunlu olduğu belirtildi."
Kaynak: AA