Hatay'ın Tüm İlçeleri Mobese'ye Kavuşuyor

Hatay - Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi kapsamında,Hatay'ın tüm ilçelerinin son teknolojiyle donatılmış plaka tanıma sistemlerini de kapsayacak şekilde MOBESE sistemine kavuşacağı bildirildi.

Hatay Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan projenin Hatay'da da en kısa zamanda hayata geçirilmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği kaydedildi.

Hatay Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"İl merkezinde 53 MOBESE kamera noktasında, 84 kamera, 4 Plaka Tanıma Sistemi 6 kırmızı ışık hız ihlal tespit sistemi bulunuyor. İskenderun'da, 45 MOBESE kamera noktasında, 60 MOBESE kamerası, 4 PTS, 2 kırmızı ışık hız ihlal sistemi er alıyor. Dörtyol'da, 37 MOBESE kamera noktasında, 53 MOBESE kamerası, 7 termal kamera olmak üzere toplam 60 kamera, 2 PTS kurulum aşamasında olup, kısa sürede faaliyete geçmesi planlanıyor. Hassa'da, 12 noktada, 7 hareketli, 14 sabit, 3 termal ve 2 plaka tanıma noktasında 8 plaka tanıma kamerası olmak üzere 32 kameradan oluşan sistemin şartname ve altlıkları hazırlandı, gerekli işlemler devam ediyor. Erzin'de, 12 noktada, 12 hareketli, 24 sabit ve 3 plaka tanıma noktasında, 12 plaka tanıma kamerası olmak üzere 48 kameradan oluşan sistemin şartname hazırlıkları sürüyor. Reyhanlı, Samandağ, Yayladağı, Altınözü, ve Kırıkhan ilçelerinde, MOBESE kurulum çalışmaları için proje hazırlıklarına başlanıldı. Belen ve Kumlu ilçelerinde de plaka tanıma noktaları kurulumu için çalışmalar devam ediyor."

Açıklamada, MOBESE ile suçun oluşmasını önleyici tedbirlerin alınması, meydana gelen olayların en kısa sürede aydınlatılması, suç ve suçlularla mücadelede gelişen teknolojik imkanların kullanılması, işlenmiş suçların tespiti ve faillerinin yakalanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA