Doğararslanlılar Geleneksel Şenlikte Buluştular

Kütahya merkeze bağlı Doğararslan köyü sakinleri bahar şenliklerinde buluştu.

Doğararslanlılar Geleneksel Şenlikte Buluştular
Köye ait yeşil alanda bu yıl 6.sını düzenlenen geleneksel bahar şenlikleri yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Doğarslan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Doğ-Der) Başkanı Ramazan Yavuz, şenliklerin bu yıl 6.sını düzenlediklerini, her geçen yıl katılımcı sayısının arttığını ve bunun da kendilerine mutluluk verdiğini bildirdi. Dernek Başkanı Yavuz, “Öncelikle şenliğimize katılan tüm katılımcılarımıza ve davetlilerimize teşekkür ediyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz bahar şenliğimize katılım her geçen yıl artarak devam etmekte. Bu durum bizleri ayrıca gururlandırırken köy dışında yaşayan hemşehrilerimizle bir araya gelmemize vesile olan şenliğimizin uzun yıllar devam etmesini diliyorum. Bu yıl şenliğimize, hacı adaylarımızın pilav ikramı da eklenmiş olup hacı adaylarımızın göremediği birçok hemşehrimiz ile de helalleşmesi sağlanmıştır” diye konuştu.

Şenlikler Kuran-ı Kerim okunması, imam hatip ve vaizlerin vaaz etmesi, ilahi grubunun ilahi okuması, semazen gösterileri ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Düzenlenen şenliklere Kızılcaören Belediye Başkanı Arif Özkoçlar, Dumlupınar Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Atilla Batur, Siyasi parti temsilcileri, Nafi Güral Eğitim Vakfı Müdürü Mehmet Döğer ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Kaynak: İHA