Denizli'nin 'en Güzel Bahçesi' Belirlendi

Denizli - Denizli Belediyesi'nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği "En Güzel Bahçe Yarışması"nda, Yenişehir Mahallesi'nden Muhammet Yıldırım'ın bahçesi birinciliği elde etti.

Denizli Belediyesinden yapılan açıklamada, belediye tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "En Güzel Bahçe Yarışması"nın sonuçlandığı belirtildi.

Şehir estetiği ve güzelliğini sağlamak, çevre bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın bu yıl ikinçisinin düzenlendiği bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yarışma koşulları gereği juri tarafından bahçenin en az 100 metrekare olması, profesyonel olarak bahçe düzenleme hizmeti sunan kişi ya da firmalar tarafından düzenlenmemiş olması, bahçede bakım, temizlik, bitkilerin uyumu gibi kriterler değerlendirildi. Jüri heyetinin uygun başvuruda bulunan 24 bahçeyi incelemesi ve oylaması sonucu, Yenişehir Mahallesi'nden Muhammet Yıldırım'ın bahçesi "En Güzel Bahçe" seçildi. Yarışmada Gerzele Mahallesi'nden Kemal Özdemir'in Bahçesi 2., Kervansaray Mahallesi'nden Serpil Akça'nın Bahçesi ise 3. oldu. 5 Haziran Çarşamba günü Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek ödül töreninde dereceye giren katılımcılardan birinci olana bahçe mobilyası, ikinciye bahçe salıncağı ve üçüncüye çit budama makinesi verilecek."

Kaynak: AA