Çözüm Sürecine Destek İçin Trabzon’dan Siirt’e Geldiler

Siirt’ten 50 kişilik bir heyetin 28 Nisan'da Trabzon'a yaptıkları ziyaretin ardından Trabzon İl Genel Meclisi'nden bir heyet de Siirt’te geldi.

Siirt’in Baykan ilçesi Veysel Karan-i beldesinde Siirt İl Genel Meclis üyeleri tarafından karşılanan heyet, Veysel Karan-i Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti.
Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, çözüm sürecine destek olmak ve bin yıldır devam eden kardeşlik bağlarını güçlendirmek için Siirt’e geldiklerini ifade ederek, “Nisan ayı sonunda aralarında Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Genel Meclis üÜyeleri ve gazetecilerinde bulunduğu bir heyet Trabzon’u ziyaret etmişti. Daha önce Siirt ile kardeş şehir protokolünü imzalayarak bugün de bu ziyaretimizi gerçekleştirdi. Van ile de bir gönül köprüsü kurduk, onları da kardeş şehir seçtik. Van’da 13 yaşındaki Muhammed Demirci'in bisiklet almak için biriktirdiği 61 TL'yi Van'daki depremzedelere göndermesi aslında ne kadar bir birlerimizi çok tanıyıp sevdiğimiz anlamı çıkıyor. Bu amaçla önce Van’a ardından da Siirt ziyaretimizi birleştirdik, bugün de Veysel Karan-i beldesine gelerek, burada yatan büyük zat olan Veysel karani hazretlerinin türbesini ziyaret ettik. Amacımız bir yıldır devam eden bu kardeşlik bağlarını daha da güçlendirerek çözüm sürecine katkı bulunmak için Siirt’e geldik. Temennimiz bu gönül ve kardeşlik köprüsünü daha da sağlamlaştırarak bu tür gezilerin karşılıklı sürdürmesini sağlamaktır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Siirt İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal ise, gelen konukları en iyi şekilde karşılamaya özen göstereceklerini söyleyerek, “Doğu ile batı, kuzey ile güney arasında hiçbir ayrılık yok. Bu ülkenin her bir karış toprağında yaşayan insanlarımızın dili, dini ve rengi ne olursa olsun kardeş olarak kabul etmişiz. Bizi bir arada tutan da bu kardeşlik bağlarımızdır” diye konuştu

Heyet daha sonra Siirt şehir merkezine geçti.
Kaynak: İHA