Tarsus'ta 2. Üzüm Hasad Şenliği Yapıldı

MERSİN - Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden İçel'in Tarsus ilçesinde tarladan sofraya güvenli gıda arzını hedefleyen "Üzüm Hasadı Şenliği" yapıldı.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İçel İl veTarsus ilçe Müdürlüğü tarafından Dedeler köyünde düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, Tarsus'un dünyanın her köşesine gönderilen üzüm çeşitlerine sahip olduğunu, ilçede kaliteli üzüm üretiminin yapıldığını söyledi.

Türk çiftçisinin tarımda dünyayı besleyecek güçte olduğunu ifade eden Güldibi "Tarsus Türkiye'yi değil, çok daha fazla ülkeyi doyuruyor. Tüm üreticilerimize saygı duyuyoruz. Tarsus'taki üzüm üreticileri ile diğer tüm üreticilerimizin çok daha iyi ve kaliteli üretim yapması için çalışıyoruz. Devletimiz çiftçilerimize her türlü desteği vermeye çalışıyor" dedi.

Güldibi, Tarsus üzümünün herkesin sofrasında ağız tadıyla tüketebileceği bir ürün olduğunu, özellikle "Tarsus Beyazı" üzümünün dünyada eşi benzeri bulunmadığına dikkati çekti.

CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer ise, tarımda kaliteli üretim yapmak kadar, pazarlama ve desteklemenin de önemli olduğunu, ihracata yönelik üretime ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

Fedakarca üretim yapan üreticilerin devlet tarafından yeterince desteklenmediğin kaydeden Seçer, "Çiftçilerimiz gece-gündüz demeden çalışıyor, üretiyor. Kimi zaman hasta çocuğunu ihmal edip, bağına, bahçesine gidip ürünüyle ilgileniyor. Bu ülkenin ekonomiye ve tarıma nasıl yön verdiği önemli. Devlet herkese kesenin ağzını açarken, kıt kanaat geçinen tarım sektörüne yeterli desteği vermiyor. Çifçi-köylü hepimizin başının tacıdır. Hayırlı bir üzüm sezonu diliyorum" dedi.

Etkinlik kapsamında Tarsus Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün eğitim programlarını başarıyla bitiren 64 çiftçiye sertifikaları verilirken, yerel sanatçı Kadir Somer konser verdi.

Kaynak: AA