Trabzon Valisi Kızılcık, Düzköy Doğa Kampını Ziyaret Etti

TRABZON - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde bazı merkezlerde hayata geçirilen "Gençlik Kampı" projesi kapsamında Düzköy Yayla Kentte kurulan doğa kampını ziyaret etti.

Kızılcık, 150'ye yakın öğrencinin bulunduğu kamp alanında incelemelerde bulunarak, kampın Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen gençlerin hem kaynaşmasını hem de Trabzon'un güzelliklerini görme fırsatı sağladığını söyledi.

Gençlik kamplarının, gençlere verilen değerin göstergesi olduğunu belirten Kızılcık, "Uzun bir eğitim-öğretim sezonu sonrasında hem tatil yapabilmek hem ortak proje uygulayabilmek hem de beraber yaşamanın güzelliklerini paylaşabilmek adına buraya geldiniz. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmamızda sizler çok önemli roller üstlenmektesiniz. Kendine güvenen, düşündüğünü ifade edebilen gençler olarak ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesinde de sizlere önemli görevler düşmektedir" dedi.

Kızılcık, doğa kampının diğer örgün eğitim organizasyonlarından farklı olduğunu ifade ederek, "Burada hem eğleniyor hem de öğreniyorsunuz. Öğrendiğinizi yaşam tarzı haline getirerek bunu içselleştirme fırsatı elde edeceksiniz. Burada yeni arkadaşlar edinirken, evlerinize döndüğünüzde burada edindiğiniz alışkanlıkları toplumsal yaşantınızda da devam ettirme imkanına kavuşacaksınız. Doğa kampının en önemli faydası birlikte yaşamanın prensiplerini alışkanlık haline getirmemize vesile olmasıdır" diye konuştu.

Kızılcık, devletin sunduğu imkanın beş yıldızlı otel standardında olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"2 bin rakımda temiz havada doğa ile iç içe olduğunuz bu kampta öğrenirken eğleneceksiniz. Bu devletimizin sizlere verdiği önemin bir göstergesidir. Doğal güzelliklerimizi görmek ve yaşamak için dünyanın bir uçundan binlerce dolar harcayarak gelen insanlar var. Bizler gelenler sayesinde hem ülkemizin tanıtımını gerçekleştiriyor hem de vatandaşımızın refahının artması için gelir elde ediyoruz. Gençlerimizin daha iyi yetişmeleri için bu tür faaliyetleri önemsiyor ve destekliyoruz."

Konuşmaların ardından Kızılcık, kamp alanını gezerek basketbol, futbol ve golf sahasında incelemelerde bulundu.

Gençlik kampı ziyaretine Vali Kızılcık ile birlikte İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Düzköy Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Belediye Başkanı Salih Bakal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ile protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: AA