Kosgeb ve Abigem Reyhanlı'da Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirdi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde KOSGEB ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kosgeb ve Abigem Reyhanlı'da Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirdi.
Halk Eğitim Merkezi Cemil Meriç Kültür Merkezi salonundaki toplantıya ev sahipliği yapan Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, "11 Mayıs olaylarından sonra ticari anlamda sıkıntı yaşayan iş sahiplerinin bulundukları sıkıntılarından KOSGEB ve ABİGEM'in sunacakları imkanlarla aşacaklarına inanıyorum." dedi.

KOSGEB'in faizsiz kredilerinin başlatılacağını söyleyen Zaroğlu, "Her 2 kurumun da desteğinin ilçe genelini kapsamı konusunda bakanlık nezdinde girişimde bulunduk. Suriye olayları nedeniyle 2 yıldan bu yana duran sınır ticaretinin getirdiği olumsuzluklar ve zararın giderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Umuyoruz ki taleplerimiz gerçekleşir ve halkımız ekonomik anlamda kalkınır” diye konuştu.

Reyhanlı Ticaret Borsası Başkanı Bülent Karaca ise asıl amacın çökme noktasına gelen ilçe ekonomisini yeniden canlandırmak olduğunu söyledi.

Karaca, "Önemli olan çöken ekonominin yeniden canlandırılması için zarar gören ve görmeyen tüm esnafımıza destek olunmasıdır" şeklinde konuştu.

Yaşanan olaylardan dolayı belediye yanında ve çarşı merkezinde esnafın zarar gördüğü söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, devlet, KOSGEB ve ABİGEM olarak faydalı olmak açısından gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Şanverdi, AB destekli projeler yaptıklarını bunların yapılmasına devam edeceklerini ifade ederek, "Olaydan zarar gören esnafımıza 7,5 milyon TL ödeme yapıldı. Yeniden 2,5 milyon TL geldi. Ödemeler başladı.

Hızlı şekilde tamamlanacağını vurgulayan Şanverdi, zararını kendi imkanları ile yaptıran ve talepte bulunmak isteyen esnaf varsa belediye olarak kuracağımız komisyon aracılığı ile yardımcı olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Oda ve dernek başkanları ile esnafın katıldığı toplantıda konuşan KOSGEB İl Müdürü Seraceddin Özcan ve ABİGEM Müdürü Bülent Yüce slayt gösterisi ile bilgilendirmede bulundu.

Ardından soru cevap bölümüne geçildi.
Kaynak: İHA