Balıkesir'de Meydan Tartışması

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, tartışmalara sebep olan eski hal binası alanı için açıklamada bulundu.

Balıkesir'de Meydan Tartışması
Başkan Ok, yıkılan eski hal binasının alanının üstünün meydan ve altının 2 katlı otopark olması için yeni bir proje hazırlanarak Anıtlar Yüksek Kurulu'na sunulacağını söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, makamında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte basın açıklamasında bulundu. Başkan Ok, "Hafta içinde sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yaptık. Kamu Sen, Türk Ocağı, Akademik Odalar, TMMOB görüştüğümüz kurumlar arasında. Balıkesir’de her türlü tahriklere rağmen, sivil toplum örgütleri temsilcileri bizlerle diyalogu tercih ettiler. Bu süreçte istişareyi hiç kesmedik. Biz şuanda fiili ve hukuki bir durum var. Biz sivil toplum örgütlerine önem veriyoruz. Kısacası arkadaşlarımızla beraber Anıtlar Yüksek Kurulu üzerinde hukuki yoldan, yasal yoldan, baskı unsuru, etki ne dersek diyelim kamuoyu oluşturarak hareket edeceğiz. Hiç kimsenin otoparkına itirazı yok. Birlikte bunu göğüslemeye karar verdik. Az önce de bir gelişme oldu. Bizim elimizi daha da güçlendirecek gelişme; mahkeme yürütmeyi durdurmaya karar verdi. İnşaat devam edecek. Otopark kısmı sürecek. Üst kısmın tamamı meydan olacak. Meydanın altına iki kat otopark yapılacak. Böyle bir karar aldık, kararın ardından kısa süre önce de yürütmeyi durdurma kararı aldık. İnşallah o bina kısmını bir şekilde engelleyeceğiz" dedi.

Başkan Ok, sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte Anıtlar Yüksek Kurulu ile görüşüleceğini ve yeni projenin kabul edilmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA