"sıcağa Karşı Bol Su Tüketin"

MANİSA - Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Özer, artan hava sıcaklıklarında bol su tüketilmesi önerisinde bulundu.

Dr. Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı sıcakların insanın ruh ve beden sağlığını olumsuz yönde etkilediğini, güneş ışınlarının daha dik ve etkili geldiği öğle saatlerinde dışarı çıkılmamasının faydalı olacağını ifade etti.

Hava, çevre ve iklim değişikliklerinin insanın hormon ve sıvı dengesini bozarak sinir sistemini etkileyebileceğine dikkati çeken Özer, nem miktarının artmasının da fiziki aktivite ve uyku düzeninde sapmalar meydana getirebileceğini kaydetti.

Aşırı sıcakların tüm yaş gruplarını olumsuz etkilediğini ifade eden Dr. Özer, özellikle kalp damar, hipertansiyon, karaciğer, böbrek yetmezliği, bağışıklık sistemi yetmezliği ve diyabet,astım, KOAH ve akciğer rahatsızlıkları bulunanların sıcaklardan en olumsuz etkilenen gruplar olduğunu söyledi.

Dr. Özer, sıcak havalarda günlük su tüketiminin arttırılmasında fayda olduğunu dile getirerek, "Günde 2-3 litre sıvı alınması vücüdumuza sağlık açısından olumlu etki yapacaktır. Giydiğimiz giysilerin açık renkli, pamuklu veya keten olmasına özen göstermeliyiz. Yemeklerimiz hafif ve yağsız olmalıdır, özellikle ayran, soda veya doğal meyve sularının tüketimini arttırmalıyız" uyarısında bulundu.

Kaynak: AA