ODÜ, Yeni Açılacak Bölümlere 945 Öğrenci Alacak

ORDU - Ordu Üniversitesi'nin , 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında yeni açılacak 21 bölümüne 945 öğrenci alacağı bildirildi.

ODÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yeni eğitim yılında ilk defa açılacak bölümlere 1. ve 2. öğretimlerle toplamda 945 öğrenci alınacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, üniversitenin akademik standartlarını yükseltmek ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda programlar açmak için tüm çalışma arkadaşlarıyla büyük bir özen ve gayret gösterdiklerini söyledi.

ODÜ'de öğrenim görecek öğrencilerin üst düzeyde eğitim-öğretim sürecinden geçerek toplumsal hayata ve ülke ekonomisine artı değer katmalarının temel hedeflerinden olduğunu dile getiren Yarılgaç, "Bu bağlamda pek çok ulusal ve uluslararası eğitim-öğretim kurumlarıyla işbirliği yapmakla fiziki yapılanma projelerini de hızla kurumumuza kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

"2012-2013 mezunlarını henüz uğurladığımız bugünlerde 21 yeni bölüm ve bunlara ait 945 kontenjan ile önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine hazırlanıyor olmak son derece kıvanç verici" diyen Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Tahmin ediyorum ki ODÜ, geçen yıllarda olduğu gibi kontenjanlarını aynı oranda doldurması ile 2013 Eylül ayında 15 bin öğrenci kapasitesine ulaşacaktır. Kendisi ile aynı zamanda kurulan üniversiteler ile kıyaslandığında, diğer üniversitelerin fiziki ve akademik kadrosu da bir arada değerlendirilirse bu rakam kıvanç verici bir gelişmedir. 15 bin öğrenci kapasitesi hem Ordu için hem Ordulular için yadsınamaz bir kültürel zenginlik demektir. Şehrin önde gelen rol modeli üniversitemizi daha da güçlendirmek, öğrenci sayısını daha da artırabilmek, sanatsal, kültürel, sosyal, sportif ve bilimsel projelerde şehre ivme katmak için her zaman olduğu gibi çalışmalarımız durmaksızın devam edecektir."

Kaynak: AA