Azerbaycan Aydınlar Ocağı Muhteşem Bir Tören ve Konferansla Açıldı

Azerbaycan’da Aydınlar Ocağı muhteşem bir tören ve konferansla açıldı.

Azerbaycan Aydınlar Ocağı Muhteşem Bir Tören ve Konferansla Açıldı
Azerbaycan’da, Anadolu Aydınlar Ocağı’nın 17 haziran günü başlayan kültürel ve sportif/medeniyet ve idman işbirliği çalışmaları, 19 Haziran günü dolu dolu temas ve toplantılarla sona erdi. Prof. Dr. İbrahim Öztek başkanlığında 10 kişilik heyette Dr. Behçet Kara (Yön.K.), Ecz. Fahri Yağlı (İlim İst.K),Osman Türk (Gen.Sek), Av.Mürsel Aslan (Gen.Mrk.Yön.K), Aynur Saydam (Yön.K), Em.Alb.Mehmet Şadi Polat, Gazeteci, Spor Adamı K.Muzaffer Ilıcak, Elek.Müh. Bora Bulut (Kocaeli A.O. Yön.K.) ve Seyfettin Ayakyay (Türkiye Azerbaycan Der. Kur. Bşk) yer aldı.

Prof. Dr. İbrahim Öztek, üç gün süren gezide ilk gün Bakü şehrini gezdiklerini, ikinci günde merhum Haydar Aliyev olmak üzere tüm Türk ve Azerbaycan şehitlikleri ziyaret edildiğini söyledi.

Daha sonra saat 10.00’da Gençler Birliği salonunda “Ermeni İhanetleri” konulu bir konferans düzenlendiğini anlatan Öztek, konferans sonrası Guba şehrindeki Toplu Mezarı ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Öztek, son gün ise Vali Asıf Askerov, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dr. Chingiz Husaynzad, yeni Aydınlar Ocağı Başkanı Vügar Gedirov ve sivil toplum örgütleri başkanları ile görüştüklerini söyledi.

Düzenlenen konferansla ilgili bilgi veren Prof. Dr. İbrahim Öztek, konferansa milletvekili Musa Gasımlı, Karabağ Mülteciler Sefiri Milletvekili Azay GULİYEV, Azerbaycan-Türkiye Parlamentlerarası Dostluk Grubu Üyesi Milletvekili Dr. Genire PAŞAYEVA, Milletvekili ve Kikboks Federasyonu Başkanı Adil ALİYEV (Azerbaycan-Türkiye Medeniyet ve İdman İnkişafı Cemiyeti Azerbaycan Başkanı), Karabağ Halk Gençlik Teşkilatı Sedri/Başkanı ayrıca Cumhurbaşkanlığı STÖ’ne destek şurası yetkilisi Vügar GEDİROV, Hocalı Soykırım Teşkilatı Sedri Şamil SABİROĞLU, Gençliğe Yardım Fonu Teşkilat Başkanı Ahmet TECİM, Üniversite Rektör Yardımcısı ve Spor Akademisi Başkanı Prof. Dr. Dilgem GULİYEV, birçok sivil toplum örgütü başkanları ile Azerbaycan’dan veya Türkiye’den pek çok basın yayın kuruluşu temsilcilerinin yer aldığını söyledi.

Öztek ayrıca, konferansta tarih boyu Ermeniler tarafından Türklere yapılan zulümler, ihanetler ve Ermeni diasporasının yalan ve dolanlarla tüm dünyayı nasıl kandırdıkları ve Hocalı Soykırımı konularına değinildiğini aktardı.

Konferans öncesi kısa bir açıklama yapan Prof. Dr. Öztek, “Azerbaycan’da Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı, Türkiye Olimpian Derneği Başkanı ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadeleden Sporcular Federasyonu Onursal Başkanı ve üyeleri olarak buradayız. Aydınlar Ocağı olarak buradaki Azerbaycanlı aydın kardeşlerimizle ülkelerimizin birliği, beraberliği, kültürel değerleri ve yüksek medeniyetimizin paylaşımı konularında işbirliğinde bulunacağız” dedi.

Kaynak: İHA