Kamu Çalışanlarına Halkla İlişkiler ve Bimer Eğitimi

Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından Gaziantep’te kamu çalışanlarına yönelik 3 gün sürecek protokol ve halkla ilişkiler eğitimi veriliyor.

Kamu Çalışanlarına Halkla İlişkiler ve Bimer Eğitimi
Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nca kamu kurum ve kuruluşları, Valilik ve Belediyelerde görevli Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri, İl ve İlçe Yazı İşleri Müdürleri, BİMER koordinatörleri ve kullanıcıları ile Halkla İlişkiler görevlilerine yönelik 3 günlük eğitim semineri düzenlendi.

Halkla ilişkiler, iletişim, protokol kuralları ve danışma hizmetleri derslerinin verildiği programına Gaziantep Valisi Erdal Ata, Başbakanlık Halkla ilişkiler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Halil Demirtaş ve çok sayıda kamu çalışanı katıldı.

Eğitimin ilk gününe konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, toplantının hayırlı geçmesi temennisinde bulunarak, “21. yüzyılda demokrasi ile yönetilen tüm devletlerin amacı, insan hak ve özgürlüklerini en üst düzeye çıkarmak, hukukun üstünlüğünü daima temek ilke olarak kabul etmek, katılımcı şeffaf vatandaş bir yönetim anlayışını daima ön planda tutmayı hedeflemektedir. Başbakanlık genelgesi ile 2006 yılında yayınlanan genelge ile BİMER Başbakanlık İletim Merkezi açılmış. Bu yasal düzenlemelerin amacı, kamu hezimetlerini yerine getirmesini vatandaş olarak da yaklaşımını benimsenmesi, demokratik ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun davranılacağı, vatandaşın gerek kendilerini, gerekse kamuyu ilgilendiren konularda bilgi edinmek amacıyla yaptığı müracaatlarla denetlemeyi ve demokratik katılımı sağlamayı, vatandaşın hesap sorabilmeyi, kamu görevlilerinden de yeri ve zamanı geldiğinde hesap verebilmesini hedeflemektedir. BİMER faaliyete geçtiği tarihten sonra, milyonlarca vatandaşımızın bu kanalı kullanarak müracaat ettiğini görüyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili dert ve sorunları hakkında müracaat ederek, gerek kendilerini ilgilendiren sorunlarının çözümünün sağlanması, gerekse kamu hizmetlerinde aksayan birçok uygulamaların düzeltilmesine de vesile olmuştur. Ben bu eğitim programının tüm katılımcılara hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, kamuda saydamlık ve vatandaş bilincinin arttırılması, kamuda halkla ilişkiler, kamu hizmetlerinde vatandaşla iletişim ve danışma hizmetleri, dilekçe hakkı kanunu ile ilgili mevzuat, ihbar ve şikayetlerle ilgili mevzuatlar ve uygulamaları ile BİMER sistemi ve uygulamaları konuları ele alındı.
Kaynak: İHA