İzmir'de 'çadır'cılar Adliyeye Sevk Edildi

İzmir'de 'Gezi Parkı' eylemlerine destek vermek için Gündoğdu Meydanı’na çadır kuranlara önceki gün müdahale edilmiş ve bu sırada direnen 25 kişi gözaltına alınmıştı.

İzmir'de 'çadır'cılar Adliyeye Sevk Edildi
Gözaltına alınan 25 kişiden 23’ü adliyeye sevk edildi. Ayrıca savcının talimatıyla LYS'ye girecek 2 kişinin ise, bir gün önce serbest bırakıldığı öğrenildi

Vali Mustafa Toprak ile görüşmelerinin ardından, çadırları kaldırmama kararı alan gruba, Perşembe sabahı 06.30 sıralarında sivil ve çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Çadırları kaldırmaları için uzun süre anons yapılmasına karşın yaklaşık 40 kişilik grup çadırları kaldırmayacaklarını söyledi ve kol kola girerek insan zinciri oluşturdu. Polis, direnmeye devam eden 34 kişiyi gözaltına aldı. 34 kişi içerisinde 4 kişinin ise Terörle Mücadele Şubesi operasyonları kapsamında arandığı belirtildi. 5 kişi de 18 yaşından küçük olduğu için serbest kaldı. İki gün devam eden gözaltılardan sonra 2 kişi ise, LYS'ye gireceği için savcının talimatıyla serbest bırakıldı. 23 eylemci, dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA