Adıyaman Adalet Sarayı Taşınıyor

Adıyaman Adalet Sarayı yeni hizmet binasına taşınıyor.

Adıyaman Adalet Sarayı Taşınıyor
İki yılı aşkın süredir inşaat çalışması devam eden yeni adalet sarayının inşaatının sona ermesinin ardından adli birimler yeni binaya taşınmaya başladı.

Mevcut binanın ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle yapımına başlanılan ve tamamlanan yeni adalet sarayı önümüzdeki hafta itibariyle vatandaşlara hizmet verecek.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, yeni binanın modern ve geniş bir bina olduğunu kaydederek, “Adıyaman Adalet Sarayı önümüzdeki Pazartesi itibariyle fiilen hizmet verecek. 18 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, modern bir yapı. Uzun süre Adıyaman’ın ihtiyacını karşılayacak. UYAP sisteminin ve diğer alt yapının sağlıklı çalışması için testler yapıldı. Şuan ki mevcut binamızda hakimlerimiz, cumhuriyet savcılarımız aynı odada oturuyorlardı. Bu da sağlıklı çalışma ortamı oluşturmuyordu. Yeni yerimizde her mahkemenin müstakil duruşma salonu, her savcının, hakimin müstakil yerleri olacak. Çok amaçlı salonlar, sosyal mekanlar olacak. İhtiyaçları karşılayacak bütün detaylar düşünüldü. Yeni bina çalışanlarımızın performanslarını etkileyeceğini inanıyorum. Daha önceden dar mekanda çalışıyorlardı. Hem insanımız için hem de çalışanlarımız için yeni binamız çok faydalı olacak. Adli birimlerin tümü yeni adalet sarayında olacak. İcra Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, Seçim Müdürlükleri yeni adalet sarayına taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA