Erdoğan’ın ‘Eli Öpülür’ Dediği Zahide Nine: “Çok Duygulandım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’de katıldığı ‘Milli İradeye Saygı’ mitinginde, “Zahide ninenin eli öpülür” açıklaması üzerine Zahide nine, “Konuşmasını dinlerken duygulandım” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de ‘Milli İradeye Saygı’ mitingi kapsamında halka hitap etti. Konuşmasında Zahide Özay’ı işaret eden Başbakan Erdoğan’ın, “O Zahide ninenin eli öpülür” demesi üzerine Zahide nine de bir açıklama yaptı. Zahide Özay, “Kendisine teşekkür ediyorum. Ben 71 yaşındayım. Bu memleket neler gördü, neler atlattı. Bunu da atlatacaktır. Konuşmasını dinlerken duygulandım. Bu memleket benim. Parkına, bahçesine, yeşiline sahip çıkan temiz ruhlu çocuklarıma, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Eylemlerinin tadında bırakılmasını isteyen Özay, “Eylemleri tadında bıraksınlar. Devlet büyüklerimiz gerekli mesajı aldılar. Bu olanları dikkate alarak çalışmalar yapacaklardır. Terör örgütlerine fırsat vermesinler, yabancı güçlerin ekmeklerine de yağ sürdürmesinler. Milletin vergileriyle, tüysüz yetimin vergisiyle alınmış o araç gereçlerin yakılmasına yıkılmasına fırsat vermesinler. Bu memleket hepimizindir. Taksim Gezi Parkı, Türk milletinin. Her şey tadında kalsın” diye konuştu.

Nene Hatun gibi tarih yazmış bir nesilden geldiklerini vurgulayan Zahide Özay, Başbakan Erdoğan’a hitaben “Çalışmaları güzel gidiyor. Kendine dikkat etmesi lazım. Biz hep dik durduk. Bu memleket Türk kadınından çok şey bekliyor. Bu memleket kadınlarımızdan hizmet bekliyor. Türk kadını her zaman onurludur. Nene Hatun’lar gibi adını tarihe kazımış bir milletimiz vardır. Biz onların torunlarıyız. Onlardan aldığımız bayrağı gelecek nesillere aktaracağız” dedi.

Kaynak: İHA