Vali Savaş’a Nezaket Ziyaretleri Sürüyor

Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü İbrahim Demran ile birlik üyesi odaların başkan ve temsilcileri, Vali Abdurrahman Savaş’ı makamında ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulundular.

Vali Savaş’a Nezaket Ziyaretleri Sürüyor
Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü İbrahim Demran konuşmasında, “Biz 2013 yılında Ziraat Mühendisleri Odası olarak dönem sözcülüğünü devraldık. Eczacılar Odası’nın zeminini hazırladığı ilk panelimizi gerçekleştirdik. Panelimizin konusu ‘Büyükşehir Yasası ve Manisa’. Üç siyasi partimizin milletvekillerini bir araya getirdik. Bu da Türkiye’de ilklerden biriydi. Çünkü çok geniş katılımlı bir salonda 3 Manisa milletvekili farklı partilerden halkımızın karşısına çıkıp medeni bir şekilde yasayı tartıştılar. Güzel bir panel oldu. Daha sonrasında ‘Nikel Madenleri ve Manisa‘ adlı bir panel düzenledik. Bu panelde hem insan sağlığına etkileri hem de çevre sağlığına etkileri ne olabilir, ne olmayabilir diye tartıştık. Biz Akademik Odalar olarak farklı meslek örgütleriyiz ama, Manisa’nın sağlığını, ülkemizin geleceğini ilgilendiren konularda ortak paydalarda buluşup halkımıza bir şeyler verebilme derdindeyiz. Sosyal etkinlikler de düzenliyoruz” dedi.

Vali Savaş, ziyaretten dolayı teşekkür ederek mesleki odaların yaptıkları çalışmalarda bilimsel yaklaşımı öne almaları gerektiğini ve bu şekilde topluma daha faydalı olacaklarını söyledi.

Özel Grandmedical Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kanber Ali Atabey, Başkan Yardımcısı Üzeyir Dindar ve hastane yöneticileri de Vali Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu. Özel Grandmedical Hastanesi olarak 23 branşta hizmet verdiklerini belirten Atabey, Vali Savaş’a hastane hakkında bilgi sundu.

Ziyaret dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, özel sağlık kurumlarının sağlık alanındaki katkılarının çok büyük olduğunu belirten Vali Savaş, gelişmiş Avrupa ülkelerinden bile ülkemize tedavi için gelenlerin olduğunu ve bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Vali Savaş’ı Makine Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı Hakkı Bayraktar ve yönetimi de ziyaret etti. Başkan Hakkı Bayraktar yaptığı konuşmada “Makine mühendisler Odası olarak Türk Mimar ve Mühendisler Odasına bağlıyız. Oda olarak bir farklılığımız, Manisa’nın İstasyon Mevkii civarında eski 1800 yıllarından kalma ev vardı. Daha önceki valilerimizle bir proje oluşturduk ve o projeyi Anıtlar Kuruluna onaylattık. Buraya Özel İdare, Belediye, Makine Mühendisleri Odası olarak bir araya gelerek inşaata başladık. Sanıyorum 1-2 ay içerisinde odamızın ofisi ve eğitim salonu olarak kullanacağız. Bunun Manisa’mız için örnek olmasını istedik. Bu anlamda da iyi bir yol aldık” diye konuştu.

Vali Savaş’a hayırsever işadamı Tarık Almış ile işadamı Sebahattin Kayhan da nezaket ziyaretinde bulundu.
Kaynak: İHA