Sokak Ortasında Kadının 15 Yerinden Bıçaklanması

KONYA - Konya'da bir kişi, karısını bıçakla ağır yaraladığı iddiasıyla ''adam öldürmeye teşebbüs'' suçundan yargılandığı davada, 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. İlknur K, bir önceki duruşmada kocasını affettiğini söyleyerek, mahkemenin de affetmesini istemişti.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yavuz K. ile taraf avukatları katıldı.

Davanın karar duruşmasında son sözü sorulan Yavuz K, "Takdir mahkemenin" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

-Tarafların ilk duruşmada söyledikleri

İlknur K. ile 2010'da evlenen ve olaydan 10 ay önce eşinden ayrı yaşamaya başlayan Yavuz K, olay günü restorana alkol almak için gittiğini ifade etmişti.

Gece yarısından sonra mekandan çıkarken İlknur K'yi başka bir erkekle gördüğünü dile getiren Yavuz K, olayı şöyle anlatmıştı:

''Bu sırada İlknur kaçmaya başladı.

Yanımda taşıdığım bıçakla eşime vurmaya başladım. Ne yaptığımın farkında değildim. İlknur bir ara 'Yavuz dur, ölüyorum' deyince kendime geldim. Bıraktım ve kaçmaya başladım. Olay sırasında bıçak parmağımı da kesmiş. Bir otele gidip oturdum. Taksiciyi arayıp 'Herhalde birini öldürdüm, yanıma gel' diye çağırdım. Aradığım taksici gelmedi. Sonra başka bir taksiciyle olay yerinden ayrıldım. Sabaha kadar gezdim. Sabah hastaneleri aradım. Eşimin Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğünü, durumunun iyi olduğunu öğrendim. Olayı bu şekilde kabul ediyorum. Ancak öldürmek gibi bir kastım yoktu. Olaydan sonra da boşanma davamız başladı.

"

-Eşini affetmiş, mahkemenin de affetmesini istemişti

İlknur K. ise sanığın kendisine ve çocuğuna bakım yükümlülüğünü yerine getiremediği için olaydan 10 ay önce evden ayrıldığını bildirmişti.

Eşinin kendisini 5 kez dövdüğünü ve bu konuda raporlarının bulunduğunu savunan İlknur K, olayı anlatırken şu cümlelere yer vermişti:

"11 kez polis koruması aldım. Sürekli gelip 'seni öldürürüm' diyordu. Boşanmak istememe rağmen yanaşmıyordu. 'Babasız büyümesin' diye çocuğumu ona vermek istiyordum. Birkaç gün onda, birkaç gün de bende kalsın istiyordum. Olay günü sanığın bir restoranda olduğunu arkadaşından duydum. Restorana gittiğimde içeriye yalnız girmemek için babamın arkadaşı bana eşlik etti. Birlikte restorana girdik. Oturma fırsatımız bile olmadı. Sanığın önceki saldırgan tavırlarını bildiğim için kaçmaya başladım. Yavuz peşimden geldi. Ben kendisine önce 'dur, yapma' demişsem de durumu anlatamadım. Gelip bıçakla vurmaya başladı.

Bıçakla her vurduğunda 'öl' diyordu. Önce ön tarafımdan karın ve göğüs bölgeme vurdu. Sonra 'Yavuz dur, ölüyorum' dedim. Bu defa bana sarıldı. Sırtımdan bıçaklamaya devam etti. Hastanede ciddi operasyonlar geçirdim. Kimseyle alkol almadım. Raporlarımda alkolsüz olduğum bellidir. Ben sanığı çocuğum için affettim. Mahkemenin de affetmesini istiyorum.''

Yavuz K, merkez Meram ilçesi Sahipata Mahallesi Sırçalı Medrese Caddesi'nde 11 Ocak'ta eşi İlknur K'yi vücudunun 15 farklı yerinden bıçakladığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: AA