İnönü Üniversitesi 2012-2013 Mezunlarını Verdi

Malatya İnönü Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdi.

İnönü Üniversitesi 2012-2013 Mezunlarını Verdi
Kampüste bulunan statta gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 5 bin öğrenci, mezuniyet coşkusunu yaşayarak, kep attı. Mezuniyet töreni öğrencilerin kortej yürüyüşüyle başladı.

Kortej yürüyüşü sonrası bir konuşma yapan Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi’ndeki 5 yıllık görevi boyunca ilk kez büyük bir coşkuyla mezuniyet töreni yaptıklarını söyleyerek, “Türkiye’de olgunluk çağına gelmiş olan bir üniversiteden mezun olmuş bulunuyorsunuz. Artık sadece ulusal, ülke düzeyinde değil uluslar arası başarılara da imza atan, yabancı öğrenci kabul eden, yabancı öğretim üyesi kabul eden bir üniversiteden mezun bulunuyorsunuz. Bu yıl 40’a yakın ülkeden 300 civarında yabancı uyruklu öğrencimiz üniversitemizde eğitim gördü. Önümüzdeki yıl bu sayı 600’ü geçecektir. Ve 5 yıl sonra İnönü Üniversitesi’nin en az yüzde 10’u yabancı uyruklu, kardeş ülkelerden ve dünyanın değişik yerlerinden gelen öğrencilerden oluşacaktır” diye konuştu.

Çelik, Türkiye’nin dünya milletleri arasında hak ettiği yerin üzerine çıkması için herkesin üzerine büyük sorumluluklar düştüğünü kaydederek, “Sevgili öğrenciler elbette bugün mutlu olmalıyız, mutlu olmalısınız. Ancak iş, üniversitelerden mezun olmakla bitmiyor. Biz anlayış itibariyle “beşikten mezara kadar ilim tahsil etmenin” bir şart olduğunu söyleyen bir medeniyet coğrafyasının insanlarıyız. Böyle bir medeniyetin mensubuyuz. Dolayısıyla bir kısmınız sadece üniversite eğitimiyle kalmayacak, yüksek lisans ve doktora yapacaksınız. Bununla birlikte daha ileri başarılara imza atacaksınız. İçinde bulunduğumuz dünyanın çok hızlı geliştiğini düşündüğümüz de geleceğin sizlerin üzerine bizim kuşaklardan daha fazla yük yükleyeceğinin farkında olmalısınız. Bu gerçeği hiçbir zaman unutmamalısınız. Eğer başarılı olamazsak, eğer gelecekte bu toplumu dünya milletleri içerisinde hak ettiği yerin üzerine çıkaramazsak, bunun vebalini ve sorumluluğunu da sizler sırtınızda taşıyacaksınız” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi’nde 2012-2013 eğitim öğretim yılını birinci bitiren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Mezunu Hatice Akpunar ise, Türkiye’nin en köklü üniversitesinden mezun olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Hayatımızdaki önemli bir süreci, ülkemizin en saygın ve en köklü üniversitelerinden biri olan İnönü Üniversitesi’nden mezun olarak tamamlamış bulunuyoruz. Bundan sonraki hayatımızda ihtiyaç duyacağımız bilgileri buradan edindik. Bu bilgilerin kılavuzluğunda kendi geleceğimizi inşa edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceyle mezun olan öğrencilere belge ve ödülleri takdim edildi. Mezuniyeti doyasıya kutlayan öğrenciler. Müzik eşliğinde kep attılar. Mezuniyet törenine Vali Vasip Şahin, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, akademisyenler, öğrenci ve aileleri katıldı.

Kaynak: İHA