TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ETB’yi Ziyaret Etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iadeyi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Erzurum’da Erzurum Ticaret Borsasını (ETB) ziyaret ederek Yönetim ve Meclis üyelerine hitap etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ETB’yi Ziyaret Etti
Erzurum Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, bir süredir devam eden “Gezi Parkı” olaylarına değinerek, herkesin demokratik haklarını, demokratik kurallar çerçevesinde kullanması gerektiğini ancak yakıp, yıkmaya, kamu düzenini bozmaya 'hayır' dediklerini ifade etti”.

Başkan Hınıslıoğlu, ortak müteşebbis ruhu ile hareket etmek istediklerini belirterek,ETB ile ETSO olarak bundan sonra yapılacak her türlü çalışmayı beraber gerçekleştireceğiz, çünkü birlikten kuvvet doğar. Buna en güzel örnek ERÇİMSAN’dır.

ERÇİMSAN’ın Erzurum ekonomisine büyük katkılar sağladığını benzer ortak oluşumların çoğalmasının şehrin soysa-ekonomik yapısını daha da güçlendireceğini ifade eden Başkan Hınıslıoğlu ETB olarak ilin tarım ve hayvancılık konusunda da eski gücüne kavuşması için önemli projeler yürüttüklerini bu kapsamda Milli Emlak İdaresi ile yer tahsisi konusunda çalışmalarının devam ettiğini inşallah yer tahsisinin aşılmasının ardından Modern bir Hayvan Pazarı yapacaklarının dile getirdi.

ETB Başkanı Hınısıoğlu Erzurum ve Bölgeye hizmet noktasında TOBB yönetim Kurulu üyeliğine Erzurum bir üye görmek istiyoruz .dedi.

Başkan Hınıslıoğlu, ayrıca Erzurum’a Uzay ve Havacılık alanında eğitim verebilecek ve ağırlıklı olarak kız öğrencilerden oluşacak bir okulun ilimizde yapılmasını sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’ndan rica ediyorum dedi.

Başkan Hınıslıoğlu,alacaklarımızla ilgili özellikle bir sigorta şirketinin kurulması konusunun da da destek beklediklerin belirtti.

Başkan Hınıslıoğlu’nun ardından söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise,TOBB'un yürüttüğü faaliyetleri ve yeni dönem projelerini de anlatarak, bankaların KOBİ'lere uyguladığı faiz oranlarını tek haneye indirmek için çalıştıklarını söyledi.

Vadeli alacakları binde 4 sigorta edecek sistemi yürürlüğe koyduklarını belirten Hisarcıkloğlu, ücretsiz hukuk danışma ile teşvik danışma merkezini devreye sokacaklarını vurguladı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu,ETB ile ETSO’nun Erzurum anlamında sergilediği birlikteliği önemsediğini ,bu ortaklık ruhu ile yapılan çalışmaların her zaman başarıyı getireceğini ,bu başarının da beraberinde kalkınma ve büyümeyi teşvik edeceğini sözlerine ekledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ayrıca Başkan Hınıslıoğlu’nun okul talebine sıcak bakarak, Valilik ,İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ETB ve ETSO’nun yapacağı bir çalışma doğrultusunda modern bir okul yapılacağının da sözünü verdi.

Başkan Hisarcıklıoğlu,Başkan Hınıslıoğlu’nun alacaklarımızla ilgili sigorta şirketinin kurulması yönündeki açıklamalarını desteklediğini ve TOBB olarak bu işte öncülük ederek, bir ekip görevlendireceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA