'gel Bu Yaz, Kur’anı Gönlüne Yaz'

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl "Gel Bu Yaz, Kur’anı Gönlüne Yaz" sloganı ile düzenlenen yaz Kur’an kurslarına kayıtlar devam ediyor.

'gel Bu Yaz, Kur’anı Gönlüne Yaz'
Konuyla ilgili bilgi veren Antalya'nın Manavgat İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar; 24 Haziran'da ilk dersin başlayacağını belirterek, “Üç dönem halinde düzenlenen yaz kursları 23 Ağustos’ta sona erecektir. Yaz Kur'an Kursları kayıt işlemleri cami görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticileri tarafından yapılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşecek yaz Kur’an kurslarına kayıt için yaş ve okul şartı aranmayacak. Her yaştan insanlar yaz Kur’an kurslarında Kur’an eğitimi alabilecek. Kur’an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler ile ahlak derslerinin de yer alacağı kurslarda Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Dinimi Öğreniyorum ','Elif-Ba' ve 'Kur’an Öğrenme' CD’lerini ücretsiz olarak öğrencilere dağıtacak. Kurs süresince il spor müdürlükleri işbirliğiyle öğrencilerin çeşitli alanlarda spor yapmalarına da imkan sağlanacak” diye konuştu.

Manavgat merkez, belde ve köylerinde 260 cami ve Kur’an kursunda Yaz Kur’an Kursu açılacağını belirten Müftü Yaşar, “Üç dönem halinde düzenlenen yaz kursların 1'inci dönemi 24 Haziran-12 Temmuz, 2'nci dönemi 15 Temmuz- 02 Ağustos, 3'üncü dönemi ise 05 Ağustos-23 Ağustos’ta yapılacak" dedi.

Kaynak: İHA