Etso Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik Açıklaması

ERZURUM - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bir an önce yeni istihdam teşvikinin çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Yücelik, yaptığı açıklamada, mayıs ayında yapılan seçimle özverili ve çalışkan bir ekibin göreve geldiğini belirterek, Erzurum için faydalı çalışmalar yapmayı umut ettiklerini vurguladı.

Oda olarak daha fazla çalışıp, daha çok gayret gösterdiklerine dikkati çeken Yücelik, kentin ve bölgenin ekonomide hak ettiği noktaya gelmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

Hedeflerinin çalışmaları devam eden üniversiteyi bir an önce hayata geçirmek olduğunu anımsatan Yücelik, şunları kaydetti:

"Erzurum'a sağlık, turizm, eğitim ve hizmet sektörlerinde önemli yatırımlar yapıldı ancak üretimde ve sanayide istenilen seviyeye ulaşılamadı. Yeniden düzenlenen istihdam teşviklerinin bir an önce uygulamaya konulması gerekiyor. Aksi takdirde bölgedeki işletmeler daha da zor duruma düşebilir. Mevcut teşvik kanunu, bölgeye istenilen katkıyı sağlayamadı. Bu teşvik uygulamasının da yeniden gözden geçirilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Teşvikten, bu ülkede üretim yapan, ticaret yapan mevcut işletmelerin de faydalanması gerekir."

Kaynak: AA