Çocuklar Kur-an'ı Kerim İle Tanışıyor

SAKARYA - Türkiye Cami ve Kur-an Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Kıyak, yaz kuran kurslarının çocukların Kuran-ı Kerim ile tanıştıkları, dini bilgiler edindiği, camiye alıştığı ve İslami atmosferi soluduğu mekanlar olduğunu kaydetti.

Kıyak, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran'dan itibaren Türkiye genelindeki cami ve kuran kurslarında çocukların eğitime başlayacaklarını bildirdi.

Çocuklara küçük yaştan itibaren ciddi bir din eğitimi verilmesinde bütün uzmanların fikir birliğine vardığını vurgulayan Kıyak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa ülkeleri kendi evlatlarını küçük yaştan itibaren dini eğitim vererek bu fikri uygulamaktadır. Milletimizin ve ülkemizin kendisine has değerler birlik ve beraberliğimizin çimentosu olan hususlar camilerde ve kuran kurslarımızda öğretiliyor. Çocuklarımız sadece kuran öğrenmeyi değil toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan temel değerlerimizi burada öğreniyor. Yaz kuran kursları çocuklarımızın Kur-an'ı Kerim ile tanıştıkları, dini bilgiler edindiği, camiye alıştığı ve İslami atmosferi soluduğu mümtaz mekanlardır. Bu kurslar hem bizim için hem çocuklarımız için büyük fırsattır."

Kıyak, çocukları kursa göndermeyi bir ibadet bilinciyle yapılması gerektiğini ve çocuklara Allah'ın kitabını öğretmenin sorumluluk olduğunu belirtti.

Kaynak: AA