Arü’de “ingilizce Yaz Kursu” Başladı

Ardahan Üniversitesi, üniversiteler arenasında ses getirecek nitelikte etkili ve kararlı bir adım daha attı.

Arü’de “ingilizce Yaz Kursu” Başladı
ARÜ, Incarnate Word Üniversitesi ile planladığı “İngilizce Yaz Kursu” Projesini, Ardahan’da hayata geçirdi. Ardahan Üniversitesi Rektörlük Binası önünden servislerle alınarak Ardahan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndaki kursa ulaştırılan Ardahanlı öğrenciler, katıldıkları derslere büyük ilgi gösterdi. Amerika Birleşik Devletleri Incarnate Word Üniversitesi’nden iki, İstanbul Kültür Üniversitesi’nden de bir akademisyenin eğitmen olarak görev aldığı kursların öğrenciler açısından hem eğlenceli hem de öğretici bir yöntem ve içerikte olması dikkat çekti. Ardahan Üniversitesi’ndeki “İngilizce Yaz Kursu” programı çerçevesinde öğrencilere kurs verecek olan eğitmenlerin ise, projeyle ilgili değerlendirmeleri oldukça samimiydi.
Proje kapsamında kurs eğitmenliği yapan İstanbul Kültür Üniversitesi Okutmanı Ayşe Bülbül, projenin çok keyifli olacağını ifade ederek, “Ardahan’a ilk gelişim. Ardahan’ın sıcaklığını çok sevdim. Proje çok güzel uygulanacak. Ayrıca Ardahan Üniversitesi’ni çok beğendim.” diye konuştu.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Ardahan Üniversitesi Genel Sekreteri Vedi Aşkaroğlu ise, projenin pilot uygulama olarak başladığını belirterek, “Amacımız, öğrencilerin yaz tatilini daha verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamaktır.” dedi.

ABD’DEN GELEN EĞİTMENLERDEN SAMİMİ DEĞERLENDİRMELER
Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen kurs eğitmenlerinden Michael Schulte ise, “Bundan çok keyif alıyorum. Öğrenciler İngilizceyi bir hayli biliyorlar. Öte yandan dersler gayet eğlenceli.” şeklinde konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen proje eğitmeni Richard Ruiz da, Ardahanlıları “misafirperver ve arkadaş canlısı” şeklinde niteleyerek, ayrıca Ardahan Üniversitesi ile ilgili, “Bence Ardahan Üniversitesi henüz başlangıçta olmasına rağmen çok parlak bir geleceğe sahip bir üniversitedir. Ardahan Üniversitesi’nin mevcut tesisleri ve kampüsünü gördüm. Gördüklerimden çok etkilendim. En çok da üniversite yönetimini çok etkileyici buldum. Gelmek istedikleri yere dair vizyon sahibi olmaları, üniversite ve öğrenciler üzerinde oldukça aktif rol oynamaları ve öğrencilerin en iyi eğitimi aldıklarından emin olma gayretleri oldukça etkileyici… Ardahan Üniversitesi, bu bölge açısından uzun süre etkisini sürdürecek en iyi başlangıç olacaktır.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER HEM İNGİLİZCE ÖĞRENECEK, HEM DE SPORTİF FAALİYETLERE KATILACAK
Kursa katılan 64 öğrenci 9-10 yaş, 11 yaş ve 12 yaş olmak üzere üç gruba ayrıldı. 4 hafta sürecek olan eğitimlerde öğrenciler 100 saat İngilizce dersi görecek. Kursa katılan öğrenciler sadece İngilizce öğrenmeyecek. Aynı zamanda beden eğitimi ve trekking gibi farklı sportif faaliyetlere de katılacak.
Kaynak: İHA