Hasan Dede, Sağlıklı Yaşlanmanın Sırlarını Anlattı

Torbalı ilçesinde 95 yaşındaki Hasan Karaman, bu yaşına rağmen herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını belirterek, bolca yumurta yediğini, sofrasından yoğurt ve peyniri eksik etmediğini söyledi.

Hasan Dede, Sağlıklı Yaşlanmanın Sırlarını Anlattı
Hasan Karaman, bir asra yaklaşan ömründe 22 torun ve 32 torun çocuğu ile 4 torununun torununu görmüş. Eşin geçtiğimiz şubat ayında kaybettiğini belirten yaşlı adam, hepsi de evli 4 çocuğunun olduğunu, yaşamını da evlatlarının yanında sürdürdüğünü ifade etti.

Sağlığının yerinde olduğunu ve beslenmesine özen gösterdiğini anlatan Karaman, “Herhangi bir sağlık sorunum yok. Gençliğimde pazarlamacılık işiyle uğraştım. Yumurtayı bol yerim. Yemek ayırt etmem. Özelikle yoğurt ve peyniri soframdan eksik etmem” dedi.

ATATÜRK'Ü DE GÖRMÜŞ
Yaşına rağmen dinçliği ve sağlığı haliyle görenlere "maşallah" dedirten Hasan Karaman, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü görme onurunu da yaşamış. Atatürk'ün ilçeden trenle geçtiğini ve babası ile birlikte istasyona görmeye gittiğini belirten yaşlı adam, “Atatürk’ün trenle ilçeden geçeceği haberi üzerine babamla istasyonu gitmiştik. Tren yaklaşınca babam, ‘Bak oğlum, bu işte Mustafa Kemal Atatürk’ dedi.

Çok heyecanlanmıştım. O anımı hiç unutamıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA