Suya Gömülen Araçlarda Mahsur Kalan Vatandaşlar Kurtarıldı

Fatih’te, aniden bastıran yağmur nedeniyle Unkapanı Köprüsü altında çok sayıda araç suya gömüldü.

Araçların içinde mahsur kalıp boğulma tehlikesi geçiren vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
İstanbul’da etkili olan sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı noktalarda yağış kabusa dönüşürken, Unkapanı Köprüsü altında ise çok sayıda vatandaş boğulma tehlikesi geçirdi. Yaklaşık 10 dakika süren yağışla birlikte köprü altındaki mazgallar tıkanınca Unkapanı Köprüsü altındaki yol göle döndü. Bu sırada köprü altından geçen bir turist minibüsü ve bir ticari taksi ile birlikte çok sayıda araç mahsur kaldı. Suya gömülen araçlarda bulunan vatandaşlar araçların üzerine çıkarak yardım beklemeye başladı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için seferber oldu. Bir itfaiye eri, beline bağlanan halatla suyun içine girdi. İtfaiye aracına merdiven uzatan itfaiye eri, ardından araçların üstündeki vatandaşları tahliye etmeye başladı.

Vatandaşlar merdiven yardımıyla itfaiye aracının üstüne çıkartıldı. İtfaiye eri, bir vatandaşı ise sırtına alarak araca götürdü. Kurtarılan vatandaşlar daha sonra itfaiye aracıyla yol kenarına götürüldü. Suya gömülen araçlar ise kullanılamaz hale geldi. Su baskını nedeniyle yol tek yönlü trafiğe kapandı.
Kaynak: İHA