Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

BURSA - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye'nin gerilime değil, aklıselime ihtiyacı var" dedi.

Ankara'dan Bursa'ya giderken İnegöl'de mola veren Kamalak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gezi Parkı odaklı gelişmeleri üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin geniş bir aile olduğunu, ailedeki tüm bireylerin aynı şekilde düşünmesinin beklenemeyeceğini ve çatışmalara sebep olacak davranışlardan kaçınılması gerektiğini söyleyen Kamalak, olayların Türkiye'de önemli kayıplara yol açtığını kaydetti.

"Anarşiden adalet doğmaz" diyen Kamalak, yakıp yıkarak huzurun sağlanamayacağını belirtti.

Gerilim politikasının kimsenin işine yaramayacağını bildiren Kamalak, "4 genç öldü. İyi oldu diyebilir miyiz? Kimse diyemez. Biz üzüntü ile karşılıyoruz. Aklıselim devreye girmeli. Türkiye'nin gerilime değil, aklıselime ihtiyacı var" diye konuştu.

Avrupa ve ABD'deki kanalların Türkiye'deki olayları canlı olarak izleyicilerine vermesine karşılık Londra'daki G-8 Zirvesi'nde Anadolu Ajansı'nın canlı yayın yapmasına İngiliz polisinin engel olmasıyla ilgili bir soru üzerine Kamalak, şunları kaydetti:

"Batı 1071'den bu yana Müslümanları düşman bilmektedir. Tüm İslam alemini başta Türkiye olmak üzere boğmak istemektedir. Batıdan bu ülkeye fayda gelmez. Biz yıllardır iktidar sahiplerini uyarıyoruz. 'Batı karşısında saygınlık kazanmak istiyorsan kardeşlerinle bir araya gel. Gerçek aktör olmak istiyorsan dün beraber olduğumuz kardeşlerimizle Osmanlı bayrağı altında yaşayan ve sempati ile bakan ülkelerle birlik ol' diyoruz."

Kaynak: AA