Jandarma Teşkilatının 174'üncü Kuruluş Yıldönümü

MUĞLA - Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174'üncü yıldönümü Muğla'da törenle kutlandı.

Muğla Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Jandarma Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıldönümünü kutlayarak,"Yurdumuzun dört bir köşesinde, en zor coğrafyalarda memleketimize aydınlık katan, şanlı bayrağımızı dalgalandıran, gözleri ufukta tüm jandarma mensuplarımızı Muğla'dan hepiniz adına selamlıyorum. 174 yıl, büyümenin, yükselmenin ve başarıları üst üste koyarak bir zafer tacını hak etmenin sembolüdür" dedi.

Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun da TSK'nın ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174'üncü yılını çeşitli etkinlikler ile kutladıklarını ifade etti.

174 yılı kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını vurgulayan Kurşun, "Köklü bir tarihe sahip Türk jandarması bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün sağlanması, milletimizin huzur ve güvenliği, kamu düzenin sağlanması yönündeki hizmetleri ile halkımızın takdirini kazanmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Ezel, Ceza ve Vade adlı narkotik köpeklerin yaptığı gösteriler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Programda Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bando Takımı da mini bir konser verdi.

Kaynak: AA