Tika'nın Afrika'daki Yardım Çalışmaları Sürüyor

ANKARA - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nca , Güney Afrika ülkeleri Swaziland ve Lesotho'da ilk projeler gerçekleştirildi. Swaziland Krallığı'na su kuyuları açılması için ekipman temin edilirken, Lesotho Krallığı'na 145 tonluk gıda yardımı yapıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Swaziland Krallığı'nda okul ve klinik bahçelerinde açılması planlanan beş su kuyusu için TİKA tarafından temin edilen inşaat malzemesi törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Swaziland Tabii Kaynaklar Bakanlığına vekalet eden Çalışma Bakanı Patrick M. Momba, Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Stephan T. Mosa ve Swaziland Fahri Konsolosu İsmail Ölmez katıldı.

Çalışma Bakanı Momba, yardımlardan dolayı Türkiye'ye teşekkürlerini sundu.

Tabii Kaynaklar Bakanlığı Su İşleri Müdürlüğü'ne teslim edilen malzemeler, Su İşleri Müdürlüğü'nce ilkokul ve klinik bahçelerinde açılacak beş su kuyusunun inşaat çalışmalarında kullanılacak.

-Lesotho Krallığı'na gıda yardımı

TİKA tarafından Lesotho Krallığı'na da 145 ton un hibe edildi. Gıda yardımı Lesotho Krallığı Başbakanlığına bağlı "Food and Management Unit" birimi aracılığıyla gerçekleştirildi.

Gıda yardımının teslim törenine, Lesotho Krallığı Başbakanlık Müsteşarı Samuel Rapapa ve Lesotho Krallığı Food and Management Unit yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Başbakanlık Müsteşarı Rapapa, yapılan yardımlardan dolayı TİKA ve Türkiye'ye teşekkür etti. Gıda yardımlarının, 5 yaş altı kreşlere, HIV Merkezlerine, Özürlüler Merkezlerine, emziren annelere dağıtılacağını söyleyen Rapapa, Türkiye'nin Expo 2020 ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi adaylığına destek vereceklerini de kaydetti.

Kaynak: AA