Arazi Yangını Hayvanları Evsiz Bıraktı

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Güzelköy de çıkan arazi yangınında 12 dönümlük alanda büyük maddi hasar meydana geldi.

Arazi Yangını Hayvanları Evsiz Bıraktı
Orman İşletme Müdürlüğü personeli, yangında telefon olan ve yaralanan hayvanları bölgeden uzaklaştırdı.
Edinilen bilgiye göre; yangın saat 16.30 sıralarında Nazilli’ye bağlı Güzelköy mevkisinde meydana geldi. Henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın otların kuru ve çok olması nedeniyle hızla yayıldı. Olayı gören köylünün ihbarıyla olay yerine Nazilli Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. 2 itfaiye aracının müdahale etmeye çalıştığı yangın rüzgarın da etkisiyle ekipleri zorlarken, destek amacıyla Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü’nden yardım istendi. 4 arazöz ve 15 orman işçisinin müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, yangında Osman Efeoğlu, Hüseyin Akkuş ve Mehmet Aykın'a 3 arı kovanı ile 150’ye yakın incir, zeytin ve asma ağacının zarar gördüğü belirtildi. 3 ayrı kişiye ait toplam 12 dönümlük alanda çıkan yangında Jandarma ekipleri çevre güvenliği alırken, ekipler yangınla ilgili soruşturma başlattı.
“AH YAVRULARIM, AH KUZULARIM”
Kendilerine ait tarlada yangın çıktığı haberini alan Mehmet Aykın ve eşi de olay yerine gelerek yangın söndürme faaliyetlerine destek verdi. Arazinin uç kısmında 3 adet arı kovanının yandığını gören Aykın’ın eşi ise ‘Ah yavrularım, ah kuzularım daha dün baktım ben size bişeyiniz yoktu ya. Kim yaktı buraları böyle, bilerek mi yaktı. Allah’ından bulsun kim yaktıysa, yaz gününde buralar yakılır mı ya’ sözleriyle sitem etti. Mehmet Aykın ve eşi uzun süre arı kovanlarını saydı ve yanan kovanların yakına boş kovan koyarak arıları toplamaya çalıştı.

Ekiplerin yoğun çalışması sonucunda söndürülen yangında 12 dönüm arazide büyük çapta maddi hasar oluşurken, yabani hayvanlar da evsiz kaldı. Çok sayıda hayvan, yanan alandan kaçmaya çalışırken, 1 kirpinin müdahale sırasında araç tarafından ezildiği görüldü.

Ayaklarından zarar alan bir kirpi Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından suyla soğutulurken, yanmayan alana bırakılarak doğaya salındı. Öte yandan yanan alanda ortaya çıkan çok sayıda çekirge ise alanda bulunan Leylek tarafından yendi. Yanan alanı gezen Leylek, zıplayarak alandan kaçmaya çalışan çekirgeleri tek tek yedi. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yangında yara alıp-almadığını kontrol etmek için yaklaşması üzerine alandan uçarak uzaklaşan leylek, bir süre sonra tekrar olay yerine gelerek yemeğine devam etti.
Kaynak: İHA