Yaylacık'ta Eserler Görücüye Çıktı

Başiskele Halk Eğitim Merkezi Yaylacık Mahallesi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu el emeği göz nuru çalışmaların yer aldığı sergi önceki gün açıldı.

Yaylacık'ta Eserler Görücüye Çıktı
Törene Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, Başiskele Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Şahin, Yaylacık Mahalle Muhtarı Metin İriş ve kursiyerler katıldı.

Yaylacık Mahallesinde gerçekleşen açılış öncesi söz alan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, ilçede düzenlenen meslek edinme kursların önemine değinerek, “Her zaman söylediğim gibi inşallah bu kursiyerimizin sayısı daha da artar. Bizim üzerimize düşen ne varsa ben her zaman yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi.

Yaylacık Mahallesinde gerçekleşen törende Kaymakam Ali Partal Mehtap İlter’e, Başkan Ayaz Huri Buğu ve Havva Altuntaş’a, ilçe milli eğitim müdürü Akkaya Sümeyye Kurtoğlu’na, halk eğitim müdürü Fuat Şahin Okşay Boydak’a, muhtar İriş ise Emine Atabay’a sertifikalarını vererek başarılar diledi. Kursiyerler ise kendi hazırladıkları el emeği özel çalışmaları protokole hediye etti.

Sertifika töreninin ardından protokol tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Halk Eğitim Merkezi kurs öğretmeni Makbule Külekçi de protokole sergiyi gezdirerek çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Sekiz aylık çalışmaların yer aldığı sergide 25 bayan kursiyerin mefruşat, makine ve dikiş nakışından oluşan birbirinden güzel eserler 10 gün boyunca görülebilecek.
Kaynak: İHA