Seyitömer Linyit İşletmelerinin Özelleştirilmesi

KÜTAHYA - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Hükümetin, SLİ'de çalışan 4C'lilerin daimi kadrolu işçi statüsüne döndürecek bir çalışması olduğunu bildirdi.

Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, Seyitömer Linyit İşletmelerinde çalışanların durumu için pazartesi günü Özelleştirme İdaresi Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu konuda sendika başkanıyla dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden Kinay, şunları kaydetti:

"Ankara'da pazartesi günü sendika temsilcilerimizin de yer aldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Kadrolu işçilerin nakili, 4-C ye geçiş, tazminatlar ama en önemlisi taşeron işçilerimizin durumu hakkında görüştük. Kadrolu işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları konusunda işletmeler güvence verdi. İşçilerimiz tazminatları alacaktır. Ancak 4-C ye geçiş konusunda, santralin çalışmasının etkilenmemesi için peyderpey geçiş noktasında sendika ve işveren birlikte hareket edecek. Taşeron işçilerimiz aynı şartlarda çalışmaya devam edecek. Onların işten çıkarılmayacağı ve şartlarının korunacağı güvencesini aldık. 4-C konusunda Hükümetimizin buradaki işçileri daimi kadrolu işçi statüsüne döndürecek bir çalışması var. Ayrıca ben de devlet memurlarına tanınan hakların bir benzerini, kadrolu işçilere de tanımak üzere kanun teklifini hazırladım ve geçen hafta grubumuza verdim. Ayrıca, Ak Parti Kütahya ve Sivas milletvekillerinin imzasıyla işçilerimizin nakilleri konusunu Enerji Bakanı Taner Yıldız'a talep halinde ilettik. TES-İŞ Başkanı Eşref Erden, Maden-İş Başkanı Ahmet Ateş ve ben, yapılması gereken ne varsa yapmış bulunuyoruz. Hükümetimiz de iyi niyetle işçilerimizin mağdur olmaması için çabalıyor. Ancak, özelleştirme hukukunun ve uygulama bütünlüğünün korunması adına yetkililer daha fazla yardımcı olamayabiliyor. Bunu da hukuk sistemini değiştirmek suretiyle aşabiliriz. Burada ben üzerime düşeni kanun teklifi hazırlayarak yaptım. Bu aşamada sendikalarımızın genel başkanları, muhalefet ve iktidarın ortak çabasıyla nakiller çözülmeli."

Kaynak: AA