Selçuk Belediye Meclisi'nden En Çevreci Karar

Selçuk'ta atık plastikten üretilen ve kanserojen riski taşıyan siyah poşetlerle gıda maddesi taşınmasına yasak getirildi.

Selçuk Belediye Meclisi'nden En Çevreci Karar
Selçuk Belediyesi Meclisi, üretiminde zararlı mikroorganizmalar bulunan ve insan sağlığı için tehlike oluşturan siyah poşetlerin kullanımını yasakladı. Belediye Ahmet Taner Kışlalı Toplantı ve Konferans Salonu'nda Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür başkanlığında yapılan toplantıda, çevre ve insan sağlığı için önemli bir karar alındı.

Atık plastikten üretilen, içinde zararlı mikroorganizmalar olan ve kanserojen riski taşıyan siyah poşetlerin, gıda ürünlerinin taşınması ve muhafazasında kullanılması insan sağlığı açısından risk taşıdığını belirten Selçuk Belediyesi Meclisi, aldığı karar doğrultusunda Selçuk’ta gıda maddelerinin siyah renkli torbalarda taşınmamasına ve muhafaza edilmemesine karar verdi. Özellikle gıda ile temas eden ürünlerin taşınacağı veya muhafaza edileceği işletmelerde (market, manav, bakkal, Pazaryeri gibi yerlerde) siyah poşet kullanılamayacak.

Başkan Ülgür, insan sağlığının kendileri için önemine vurgu yaparak, “Çevre Haftası’nda meclisimizin aldığı bu kararla gelecek nesillerimizi de pek çok hastalık riskinden korumuş oluyoruz. Halkımızın sağlığı her şeyden önce gelir” diye konuştu.

Meclis toplantısında ayrıca Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, Pamucak’ta yaz aylarında oluşan turist yoğunluğunda emniyet ve asayişi sağlamak için oluşturulacak Jandarma asayiş noktası için Selçuk Belediyesi tarafından konteyner sağlaması talebi de oybirliği ile kabul edildi.
Kaynak: İHA