Hurdacıya Satılacaktı Sanat Eseri Oldu

Konak Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nce bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Atık Metal Mask Çalıştayı’, hurdadan çıkan malzemelerin muhteşem sanat eserlerine dönüşmesiyle sona erdi.

Hurdacıya Satılacaktı Sanat Eseri Oldu
Çalıştayın son gününde eserler Kültürpark Resim Heykel Müzesi bahçesinde düzenlenen bir kokteyl ile beğeniye sunuldu. Sergiye; Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir Kültür ve Turizm Müdür Abdülaziz Ediz, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Halil Yoleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Heykel Bölümü öğrencileri ve Fotoğrafçılık Bölümü öğrencilerinin de destek verdiği çalıştaya; Mısır’dan Omar Tossoun, Finlandiya’dan Lucien den Arend, Sırbistan’dan Nedim Hadziahmetovic katıldı.

Türkiye’den de çeşitli üniversitelerin heykel bölümü öğretim elemanlarından; Ercan Yılmaz, Derviş Ergün, Suat Karaaslan, Ahmet Özparlak, Gökçen Ergür, Neda İsmail Atar ve Varol Topaç yer aldı.

Metal atıklardan yaptıkları ilginç çalışmalarıyla takdir toplayan sanatçıların mask heykelleri Resim Heykel Müzesi’nde bir ay süreyle izlenebilecek. Daha sonra da kentin dokusuna uygun alanlarda sergileneceği belirtildi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Çevrenin ve insanların özlemlerinden yola çıkılarak bu projenin geliştirildiğini ifade etti.

Tartan, “Projeyi uluslararası boyuta taşıdık. Kirlilikten çok güzel eserler çıktı. Gördüklerimden büyük keyif aldım. Kent yöneticileri; engelleyen değil, ön açan, yapmayan değil, üreten insandır. Bu eserleri halkımızla paylaşacağız. Yabancı ve Türk sanatçılarımız ortaya muhteşem eserler çıkarttı. Tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA