Bursa İznik Gölü'nde Pirana Şoku!

Bursanın Orhangazi İlçesi’ne bağlı Narlıca Beldesi’ndeki su ürünleri kooperatifine üye balıkçı Emin Fidan, İznik Gölü'nde pirana balığı yakaladı. Geçmişte de zaman zaman pirana balığının yakalandığı gölde bu kez yakalanan balığın büyüklüğü ise dikkat çekti.

Bursa İznik Gölü'nde Pirana Şoku!
Orhangazi'nin Narlıca Beldesi'nde, Narlıca Su Ürünleri Kooperatifi üyesi Emin Fidan, gümüş balığı avlamak için geçen cumartesi günü açıldığı İznik Gölü'ne ağ bıraktı.

Fidan, toplamaya başladığında ağa takılmış bir pirana balığını fark etti. Daha önce de birkaç kez pirana balığına rastlanan İznik Gölü'nde bu kez yakalanan pirana balığının büyüklüğü şaşırttı. Yıllardır balıkçılık yapan Emin Fidan bugüne kadar gölde bu tür balığa rastlamadığını, ancak yakalandığını duyduğunu belirterek, "Bu büyüklükteki bir pirana balığının gölden çıkmış olması bizi de tedirgin etti" dedi.

Bir kişi tarafından göle atıldığı sanılan pirananın yumurta yapıp çoğalmaları durumunda gerek insanlara gerekse göldeki ekolojik dengeye karşı oldukça tehlikeli bir durumun ortaya çıkabileceği de ifade edildi. Yüz ölçümü 298 kilometrekare olan İznik Gölü'nün genişliği 11 kilometre uzunluğu ise 32 kilometre.