Taksim Gezi Parkı’nda Yaşanan Olaylar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylara sert bir dille tepki gösterdi.

Taksim Gezi Parkı’nda Yaşanan Olaylar
Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatörlük yapmakla suçlayarak, “İktidar oldum her şeyi yapacağım anlamına gelmez. Onun iktidarlığı kendi cürmü kadardır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a gidişinde Esenboğa Havaalanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Taksim Gezi Parkı’nda devam eden olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir diktatör tarafından yönetildiğini daha önceki konuşmalarında söylediğini ifade etti.

Geçen her gün diktatörlük tanımını doğruladığını öne süren Kılıçdaroğlu, “İstanbul’a sahip çıkanlara biber gazıyla, panzerle, silahla üzerlerine gidiyorlar. Hangi demokraside var bu. Buradan medyaya da seslenmek istiyorum özellikle televizyon kanallarına. Halkın fikirlerini neden televizyon kanalları göstermiyor. Birileri acaba yöneticilere telefon mu etti tekrar. Nasıl bir medyadır bu. ABD’den bile bizim medyaya eleştiri geliyor. Akıl var mantık var. Halkın sesine kulak tıkayan bir medya olabilir mi? Vatandaş isyan ediyor ağacına sahip çıkıyor. 76 yaşındaki bir kadının haykırışını acaba medya neden görmezden geliyor. On binler itiraz ediyor. Diktatörü itiraz ediyor, baskıya itiraz ediyorlar. Özgürlük istiyorlar, demokrasi istiyorlar. Bende bunun için zaten İstanbul’a gidiyorum. Özgürlük ve demokrasi için. Recep Tayyip Erdoğan’ın gücü yetmez buna. İktidar oldum her şeyi yapacağım anlamına gelmez. Onun iktidarlığı kendi cürmü kadardır” diye konuştu.

“1940’LARIN ALMANYA’SINI 2013’LERİN TÜRKİYE’SİNDE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”
Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayların ardından yurt dışında bulunan Türklerinde bulundukları ülkelerde gösteriler yaptığının hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, “Gayet doğal. Buradaki baskıyı onlarda hissediyorlar. Buradaki polis terörünü onlarda hissediyorlar. Türkiye’de siz bir polis devleti olduğunu yeni mi fark ediyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan ne dersem o gerçekleşir diyor. Bunun adı 1940’lı yıllarda Hitlere doğruydu, şimdi Recep Tayyip Erdoğan’a doğru. Erdoğan bir şey söyler her şey gerçekleşir. Erdoğan bir şey söyler AK Parti milletvekilleri kanun teklifi verirler. 1940’ların Almanya’sını 2013’lerin Türkiye’sinde yaşamak istemiyoruz. Biz demokrasi ve özgürlük istiyoruz kendi ülkemizde. Recep Tayyip Erdoğan’ın özgürlükleri ve demokrasiyi kesmeye gücü yetmez” dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasının ardından uçakla İstanbul’a hareket etti.
Kaynak: İHA